Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Boško Obradović i Jelena Đorđević oprečno o natpisima u štampi

rssBookmark and Share

Niš 10.12.2018. Danas

Lider Dveri Boško Obradović i Jelena Đorđević, odbornica Skupštine grada Niša i bivša funkcionerka Dveri, u izjavama za Danas iznose oprečne tvrdnje o navodima koji su se pojavili u listu Kurir, u petak, dan uoči protesta u Beogradu.

Foto: Južna Srbija
Foto: Južna Srbija

Dok Obradović negira da je naložio da Đorđević bude pretučena jer je pre i po godine napustila Dveri, Đorđević poručuje da se „od pre dva meseca, kada joj je rečeno da je Obradović pre dve i po godine naložio da bude pretučena, oseća uplašeno“.

– Sve što tvrde bivši članovi Dveri, Jelena Đorđević i Srboljub Mickić je istina koliko je bila istina i da su Dveri i Savez za Srbiju napali aktivistkinju SNS u Lučanima, što su naprednjaci tvrdili, a ispostavilo se da je dotičnu napao Slobodan Petrović Pinjo, član SNS. U laži su kratke noge i svako ko laže u nekom trenutku u tome pretera. Tako je i ova vlast izjavama bivših članova Dveri Jelene Đorđević i Srboljuba Mickića preterala u svojim lažima. Zar bilo ko može poverovati da je anonimna osoba pokrenula tužbu protiv mene i da se Jelena baš pred protest protiv nasilja u Beogradu setila da govori da sam joj pretio, a nikada ranije to nije prijavila policiji, kaže Boško Obradović.

Na pitanje da li je tačno da je bivšoj članici Dveri ipak pretio telefonom i da joj je poručio da očekuje narednih dana posetu, a da kada ide ulicom – počne da se osvrće, Obradović navodi da niko normalan ne bi bilo kome pretio zbog jednog odborničkog mandata.

„Svakako da smo bili ljuti kada je ukrala mandat i prešla u Jedinstvenu Srbiju, ali zar mislite da bi bilo ko normalan pretio jednoj ženi i majci zbog jednog odborničkog mandata. Nama je tada bilo dovoljno što smo ceo slučaj predstavili javnosti i što su svi u Nišu i šire mogli da čuju da njihova sugrađanka krši datu reč koju je dala u pisanoj formi. Moguće da je upravo to razlog njenog besa i ovog pokušaja osvete prema Dverima jer verujem da je nakon toga niko u Nišu ne uzima kao kredibilnu ličnost. Ali zar je očekivala da Dveri ćute kada ih neko izdaje“, kaže Obradović, uz opasku da na kredibilitet žene koja je promenila toliko stranaka i ne treba trošiti reči.

Za Obradovića jedan od očiglednih razloga što se Đorđević sada, dve i po godine kasnije, setila da progovori, jeste ceo kontekst u kome se sve odvijalo u prethodnih nekoliko dana.

„Prvo sam ja došao u žutom prsluku u Skupštinu u znak protesta, što je imalo pozitivan ođek u javnosti, onda smo imali zajedničko delovanje opozicije i ostali smo celu noć u Skupštini kako bismo pričali o budžetu, što je takođe imalo pozitivan ođek, i konačno, najavili smo protest protiv nasilja na koji su građani počeli masovno da se odazivaju.“

Na primedbu da nije samo Đorđević ovih dana tvrdila da joj je prećeno prebijanjem, do koga na sreću nije došlo, već da je sličnu priču ispričao i Srboljub Mickić, član njegovog ličnog obezbeđenja, i da se njihove priče poklapaju, lider Dveri kaže da on nikada nije imao lično obezbeđenje.

– Srboljub Mickić, dojučerašnji član Dveri, jeste čovek koji se privatno bavi obezbeđenjem. Kako smo uspeli da saznamo imao je nekoliko krivičnih prijava zbog nekih tuča i izgleda je to razlog ovakvih njegovih izjava – pristao je na dogovor sa policijom da mu obrišu te prijave da bi blatio Dveri. Meni je žao kada bilo ko pristane da tako lako izgubi dostojanstvo i obraz, a naročito neko ko je bio član Dveri“, zaključuje Obradović u razgovoru za Danas.

Nasuprot tome, Jelena Đorđević kaže za Danas da se „oseća uplašeno“, ali i i „zloupotrebljeno zbog trenutka u kojem je objavljena takva vest, jer se u delu javnosti stekao utisak da ‘radim za vlast’, što je apsolutna neistina“.

– Ipak, ukoliko je tačno da je Obradović izdao takav nalog, onda je uvek pravo vreme da se slučaj rasvetli, a da onaj ko je spreman za takvo nasilje više ne bude na političkoj sceni, navodi naša sagovornica.

Đorđević je u intervjuu za Kurir kazala da joj je Obradović, kada mu je pre dve i po godine telefonski saopštila da napušta Dveri, a zadržava odbornički mandat, zapretio da „očekuje narednih dana posetu, a da kada ide ulicom – počne da se osvrće“. Nakon toga je, kako je rekla, primetila nepoznate ljude u automobilu ispred njene kuće koji je fotografišu. Srboljub Mickić, bivši šef Obradovićevog obezbeđenja, za isti tabloid je kazao da je Obradović njemu lično navodno naložio da „Jelena Đorđević treba da dobije batine“, a da mu je predsednik IO Dveri Aleksandar Tanasković dao njenu adresu. Mickić je u prvom trenutku, kada je bio „zbunjen“, pristao to da uradi, ali je odustao, kada je, kako je rekao, video Đorđevićevu da šeta sa decom, a i on „ima dve ćerke“.

– Odmah nakon što mi je početkom septembra rečeno šta je Obradović navodno naložio, policija koja proverava sumnje da mi je tada bila ugrožena bezbednost me je pozvala da dam izjavu, a ja sam detaljno opisala sve što se u vezi sa tim dešavalo. Od tada do danas niko me više nije zvao i ja nemam nikakve informacije u vezi sa slučajem, osim što sam u medijima videla da se njime bavi niško tužilaštvo. Ja, dakle, nisam podnela krivičnu prijavu protiv Obradovića, a u policiji mi je rečeno da je protiv njega podneta anonimna prijava, kaže Jelena Đorđević za list.

 „Nisam se obratila Kuriru“

 Jelena Đorđević ističe da se nije obratila Kuriru, ili bilo kom drugom mediju, već su je iz ovog tabloida zvali da sa njom urade intervju, ne navodeći šta će biti tema. Pošto je intervju plasiran dan pred beogradski protest Saveza za Srbiju protiv nasilja, „Stop krvavim košuljama“, najčešći komentari su bili da ona „radi za vlast“. „To je apsolutna neistina, a ja ne želim da budem ničije „sredstvo“ za razračunavanje. Aktuelna vlast je, uostalom, na mene vršila pritisak, upućivala mi pretnje, i dala mi otkaz u javnom preduzeću „Objedinjena naplata“ kada sam u aprilu javno saopštila da, kao odbornica Jedinstvene Srbije, koja je inače deo vladajuće koalicije, neću glasati za poklanjanje niškog aerodroma državi jer sam uverena da je to protivno interesu grada Niša i Nišlija. Ja sam sada članica „Zavetnika“, koji predstavljaju „treći put“, i kritični su i prema vlasti i prema opoziciji“, kaže ona. Jelena Đorđević je, inače, pre članstva u „Zavetnicima“ bila u Jedinstvenoj Srbiji, Dverima i Ljajićevoj SDPS.

M.R. Milenković, Z. Miladinović, Danas


#   Niš   Beograd   policija   Dveri   Boško Obradović   Slobodan Petrović   Jelena Đorđević   Savez za Srbiju
@SPDveri @SavezZaSRB @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima