Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

DS Niš: Unutarstranačka borba između naprednjaka zarad direktorskih mesta, pogubna po Nišlije!

rssBookmark and Share

Niš 05.10.2017. Južna Srbija Info

Na današnji dan pre 17 godina napravljena je prekretnica da Srbija više nije zemlja koja je u otvorenom sukobu sa drugim zemljama. Ali nažalost i dalje nemamo pravnu državu, nemamo demokratiju, nemamo nezavisne medije ponovo se u vlasti okupljaju oni zbog kojih se i desio 5. oktobar, čulo se danas na konferenciji za novinare u GrO DS u Nišu.

DS Niš: Unutarstranačka borba između naprednjaka zarad direktorskih mesta, pogubna po Nišlije!

Dalje...

I ma koliko se ova vlast trudila da poništi tekovine 5. oktobra neće joj uspeti da ikoga ubedi da to nije istorijski važan dan za Srbiju.

I posle skoro šest godina vlasti u Nišu, Srpska napredna stranka i dalje ne ume da vodi grad, i dalje se svađaju oko rukovodećih funkcija, jer smatraju da je to politički plen koji ne znaju ni da podele, a pritom zaboravljaju na one zbog kojih postoji taj njihov «politički plen», zaboravljaju na građane... Iako je Demokratska stranka ukazivala na propuste u formiranju Komisije koja treba da sprovede proceduru izbora 10 direktora najvećih javnih preduzeća u Nišu, govorili smo da komisiju treba sastaviti od usko stručnih ljudi, a ne stranačkih, međutim vlast na čelu sa SNS je ostala gluva na sve to i formirala stranačku komisiju preko koje su želeli da utiču na izbor i postavljenje svojih partijskih direktora... Očigledno je da ni to nisu umeli da urade kako treba, u toku je velika unutar stranačka borba za preuzimanje javnih preduzeća.... Borba izvršne i zakonodavne vlasti, odnosno borba Gradskog veća i Skupštine Grada Niša, jer je komisiju izabrala Skuptina Grada Niša. 
Situacija u Nišu je jako loša, svakog dana sve više ljudi odlazi iz Niša, sve je manje zaposlenih, to se jasno vidi kroz realizaciju budžeta Grada, gde su prihodi od poreza na zarade od 2012 godine iz godine u godinu sve manji i manji. U 2016. je prihod od poreza na zarade bio čak za 419 miliona dinara manji nego  u 2012. U 2017 je on još manji. Od obećanih novih firmi i investicija nema ništa ni na vidiku.
Kako su počeli da se svađaju izgleda da predstoji i zatvaranje javnih preduzeća, većini direktora je mandat istekao 2 oktobra. A ko će onda da brine o smeću, o higijeni, o grejanju...? Sve to izgleda nimalo ne brine šestogodišnju vlast u Nišu, njima je bitno da izaberu svoje direktore. A dok to ne urade, grad će prestati da funkcioniše.

-Zbog toga što Srpskoj naprednoj stranci, građani nisu bitni, zbog toga što ne umeju da vode ni gradske opštine, ni sam grad, Demokratska stranka traži da se raspišu vanredni lokalni izbori, kako bi nesposobna vlast bila smenjena i kako bi konačno grad Niš mogao da počne da funkcioniše, da nišlije i nišlijke ne budu građani drugog reda u odnosu na građane Beograda, čiji penzioneri će izgleda jedini u Srbiji a sve zbog izbora, primiti i trinaestu penziju. Gospodo iz SNS, vreme je da se sklonite sa vlasti!, poručuju iz DS-a.


#   Niš   DS   SNS   javna preduzeća     Miodrag Stanković   lokalni izbori   5. oktobar   gradske opštine   Komisija za izbor direktora
@demokrate @sns_srbija @Mikica_S @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima