Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Stanković: Bakljada gušenje demokratskih sloboda građana

rssBookmark and Share

Niš 02.05.2020. Južna Srbija Info

"Organizovanje bakljada u Nišu i širom Srbije predstavlja još jedan način zaplašivanja naroda i gušenja njegovih demokratskih sloboda" kaže Miodrag Stanković, odbornik DS-a u niškom parlamentu.

Stanković: Bakljada gušenje demokratskih sloboda građana

Saopštenje prenosimo u celosti.

“Organizovanje bakljada u Nišu i širom Srbije predstavlja još jedan ozbiljan način zaplašivanja naroda i gušenja njegovih demokratskih sloboda. Narod ima pravo da iskaže bunt i normalna vlast ne bi trebalo da na to reaguje piromanskim aktivnostima  i organizovanjem paranoičnih izjava sa ozvučenih krovova zgrada. Za njih ovo je samo jedna igra i još jedna utakmica. Razlika je u tome što mi plaćamo karte za tu utakmicu i došli smo da navijamo i pravimo buku dok su oni ušli sa specijalnim besplatim propusnicama  i sa puno zapaljivih baklji, a imaju i dogovor sa policijom da ih ne hapsi čak i ako usput zapale ponešto, rekao je Miodrag Stanković, šef odborničke grupe DS Niš. 

“Nakon sto je organizacija Ne Davimo Beograd pozvala javnost da iskaže svoj bunt  protiv vlasti pravljenjem organizovane buke sa svojih terasa i prozora desila se snažna reakcija.  Buka je bila jaka i snažna. Većina građana je protestvovala protiv vlasti. Drugi su izražavali negodovanje zbog policijskog časa. Jedan broj ljudi je to radio da bi se podsetio mladosti i devedestih. Neko je jednostavno bio potišten zbog čitave situacije i želeo je da to iskaže. 

Međutim SNS je vrlo lično, paranoično i ozbiljno shvatio ovu buku.  Poruka za građane je da sve što vi uradite, mi možemo jače i gore. Vi možete da pravite buku ali mi možemo da palimo vatru. Vi možete da zviždite ali mi možemo da sa razglasom klevetamo koga poželimo i to sve bez ikakvih posledica. Neće policija uhapsiti ovih dana nijednog piromana. Hapsiće novinarke koje pišu o nestašici medicinske opreme  i ljude koji krše policijski čas a nisu članovi SNS a”-  istakao je Stanković. 

“Nastavak gušenja svih sloboda stanovništa je u toku. Na Paliluli u Nišu je bilo okupljeno oko 40 mladića u toku policijskog časa zajedno sa predsednikom  te opštine. 

Pretpostavka je da su hteli da organizuju bakljadu na nekoj od okolnih zgrada ali su se nakon dolaska policije razišli. Niko nije uhapšen, da li to znači da svi akteri ovih dešavanja imaju dozvolu za kretanje u toku policijskog časa?

Pre nekoliko dana u drugom delu grada je zamalo nastao požar zbog baklje koja je pala na tendu jedne radnje. 

Ovo organizovano i nespontano delovanje članova SNS predstavlja još jedan primer agresivnog ponašanja  koje još više opterećuje umorno I siromašno stanovništvo. 

Paranoična i nepotrebna reakcija koja je još jedan pokazatelj da nisu više u stanju da vode naš grad Niš I Srbiju”- zaključio je Stanković. 


#   Niš   DS   SNS   policija   Palilula GO   Miodrag Stanković   Izbori 2020   Koronavirus
@demokrate @sns_srbija @Mikica_S @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima