Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Stanković: 170 zaposlenih ostaje bez posla zbog stečaja u bivšem "Benetonu"

rssBookmark and Share

Niš 29.04.2020. Južna Srbija Info

"Pozivam hitno nadležne u gradu Nišu i državi da preduzmu odgovarajuće mere i spreče masovna otpuštanja u firmi Tefil" stoji u saopštenju medijima, Miodraga Stankovića šefa odborničke grupe DS-a u Nišu.

Stanković: 170 zaposlenih ostaje bez posla zbog stečaja u bivšem "Benetonu"

Saopštenje prenosimo u celosti..

“Zaposlene u firmi "Tesil", koja je zavisna od Olimpias grupe (koja je preuzela posao od Benetona) su se obratile molbom za pomoć, s obzirom da su pozvane da potpišu Ugovor o prestanku rada, sa obrazloženjem da firma ide u stečaj zbog nedostatka posla. 170 ljudi, pretežno žena će ostati bez posla, a s obzirom da su najveći broj njih jedine koje rade u svojim porodicama, to znači da će isto toliko porodica ostati bez prihoda.  Rukovodstvo firme kaže da država nemože da im pomogne da zadrže zaposlene.

Šta je sa "ekonomskim merama“ Vlade Srbije, koje su najavljene kao „najbolje u Evropi“? Da li su obezbeđena sredstva za realizaciju tih mera, ili država zarobljena od strane SNS brine samo kako da za 100 evra obezbedi glasove da bi ostali na vlasti? Zar je bitnije da se obezbede sredsta za kupovinu glasova nego da se obezbedi opstanak firmi koje zapošljavaju veliki broj ljudi? Fiskalni savet je već rekao da će tih najavljenih 100 evra po stanovniku, mnogo više koštati građane Srbije, da će morati da ih vraćaju i to sa kamatom”- rekao je Miodrag Stanković, šef odborničke grupe DS Niš. 
“Tih 100 evra će ljudi potrošiti za nekoliko dana, plaćajući uvećane račune za komunalne usluge, struju i dr. A šta će kada potroše taj novac a ostali su bez posla? Da li neko u vlasti razmišlja kako da pomogne ljudima da rade i zarade svoje plate a ne da čekaju 100 evra koje će dobiti od države?

Pozivam hitno nadležne u gradu i državi da preduzmu odgovarajuće mere i spreče masovna otpuštanja koja slede nakon ukidanja vanrednog stanja, da se obezbede sredstva koja će pomoći firmama da opstanu i zadrže svoje zaposlene”- zaključio je Stanković. 

 


#   Niš   DS   Vlada Republike Srbije   Beneton   Miodrag Stanković   Fiskalni savet   Koronavirus
@demokrate @Vlada_SR @Mikica_S @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima