Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Francuski ambasador: Prva poseta jednom gradu nakon izbora u Srbiji, puno realnih planova za saradnju

rssBookmark and Share

Niš 25.09.2020. Južna Srbija Info

Proširenje kulturne saradnje, interesovanje niških đaka i studenta za francuski jezik, planovi vezani za dva nova projekta, bolja privredna saradnja, neke su od tema o kojima su razgovarali gradonačelnica Niša Drgana Sotirovski i Nj.E. Žan Luj Falkoni, ambasador Republike Francuske u Srbiji.

Foto: Južna Srbija Info
Foto: Južna Srbija Info

Kao veoma važno, istaknuti su projekti na kojima već radi Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj i projekte (KLERP), ali i dva nova projekta koja se odnose na zaštitu životne sredine, čulo se danas u Gradskoj kući.

Akcenat je stavljen na preradu odpadnih voda i frncuska država uz pomoć Francuske investicione banke, vidi Niš u tom poslu kao dobrog partnera.

Razgovaralo se i o saradnji koja se već pokazala kao uspešna i ogleda se u radu Francuskog kulturnog centra, Frankofonim danima (francuskoj šansoni) u Nišu, kao i o interesovanju đaka i studenta za učenje francuskog jezika, gde pozitivno istaknuti Gimnazija "Svetozar Marković" i Filozofski fakultet.

Falkoni je naglasio da je Niš prvi grad u Srbiji, koji posećuje nakon izbora.


#   Niš   Dragana Sotirovski   Francuska   ambasador   Filozofski fakultet   Francuski institut Niš   otpadne vode   Žan Lui Falkoni   KLERP
#GradonacelnicaN @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima