Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Naprednjaci štite bahatog direktora

rssBookmark and Share

09.09.2014. Blic

Gradonačelnik Niša Zoran Perišić oduzeo je nadležnost gradskom većniku koji je tražio ostavku bahatog direktora Vodovoda Dejana Andrejevića.

Naprednjaci štite bahatog direktora

Perišić je iz nadležnosti gradskog većnika za komunalne delatnosti Miloša Banđura izuzeo JKP „Naisus“ i JKP „Objedinjena naplata“ nakon što je javno izneo svoj zahtev.

- Kolegijum Gradskog veća na preporuku gradonačelnika izuzeo je JKP „Naisus“ i JKP „Objedinjena naplata“ iz pripadajućeg mi resora komunalnih delatnosti nakon što sam javno preporučio Andrejeviću da treba da podnese ostavku na direktorsko mesto. Njegovi postupci su u suprotnosti sa politikom premijera Aleksandra Vučića i SNS. Ne mogu da ostanem nem na ono što Andrejević radi. O tome zašto je gradonačelnik to uradio najbolje je da pitate njega - rekao je Banđur.

Perišić, međutim, nije želeo da odgovori na pitanje zašto Gradski odbor SNS ćuti o bahatom ponašanju njihovog saborca koji je i narodni poslanik.

Zoran Babić, šef poslaničke grupe SNS u Skupštini Srbije, izjavio je da on veruje da Zoran Perišić ne štiti Dejana Andrejevića.

- Perišić je dobar gradonačelnik i ne verujem da može stati na stranu Andrejevića posle svega što se saznalo o njemu. Srpska napredna stranka neće ostati nema pred postupcima direktora Vodovoda i narodnog poslanika, potrebno je samo još malo strpljenja - rekao je Babić za „Blic“.

Svi “gresi” Andrejevića

- Nije plaćao redovno rate po dugu za komunalije od preko 438.000 dinara, koji je preuzeo za stan u vlasništvu njegove majke, ali ni redovnu potrošnju

- Službena kola Vodovoda uslikana u ponoć ispred njegove zgrade jer ih je koristio kao svoja

- Službeni automobil Vodovoda fotografisan pre nekoliko meseci ispred Narodne skupštine u vreme zasedanja parlamenta

- Za dva meseca naplatio više od 240.000 dinara za dolaske na sednice skupštine

- Ima privatnu firmu „Prohrom“, koja je više od 950 dana u blokadi za iznos od 672.000 dinara
Više od šest meseci paralelno bio direktor i svoje privatne firme i Vodovoda

- Partijskog kolegu Marka Stankovića postavio za šefa protokola u Vodovodu i za direktora u Prohromu.


#   SNS     ostavka   Zoran Perišić   Dejan Andrejević   Prohrom   Zoran Babić   Gradski odbor   Naissus JKP
@sns_srbija @ProfdrPerisic @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima