Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Koalicija NADA u Nišu: Decentralizacija neophodna za ravnomeran razvoj zemlje

rssBookmark and Share

Niš 28.11.2023. Južna Srbija Info

Koalicija NADA koju čine Nova Demokratska stranka Srbije (Nova DSS) i Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) ocenila je prilikom posete Gradu Nišu da je decentralizacija neophodna za razvoj zemlje i da gradovi i opštine treba da imaju veće ingerencije i veći budžet za svoj razvoj.

Koalicija NADA u Nišu: Decentralizacija neophodna za ravnomeran razvoj zemlje

U prepunoj sali, na konvenciji Koalicije Nada,  poslata je jasna poruka brojnim pristalicama da je ravnomerno regionalni razvoj osnova na čemu koalicija Nada gradi svoj program. 

Skup je otvorila potpredsednica Izvršnog odbora Novog DSS i kandidatkinja za narodnu poslanicu Slađana Miletić rekavši da je jug Srbije uspavan u siromaštvu i da od 35 opština i gradova na jugu Srbije u čak 34 je prosečna plata niža od republičkog proseka. Rekla je da Srbiji predstoje bolja vremena a da su garancija za to upravo koalicija Nada I Miloš Jovanović. 

"Mi imamo ozbiljan program i za ekonomiju i za decentralizaciju zemlje, da povratimo više odgovornosti za lokalne samouprave, da je spustimo na malo niži nivo da građani sami određuju svoju sudbinu, da imaju više novca, ali više nadležnosti", rekao je predsednik Nove DSS i jedan od lidera koalicije NADA Miloš Jovanović.

Jovanović je dodao i da žele da sprovedu regionalizaciju zbog ravnomernog razvoja zemlje i dekoncentraciju raznih institucija.

"Ako želimo da smanjimo pritisak stalnog doseljavanja stanovništva u velike gradove, Beograd i Novi Sad, budžet mora drugačije da se planira. Potrebno je veće ingerencije dati opštinama i gradovima i ostaviti im više novca za razvoj njihove infrastrukture i privrede, a smanjiti izdvajanja u republički budžet", rekao je predsednik POKS-a i jedan od lidera koalicije NADA Vojislav Mihailović.

Mihailović je podsetio da je NADA jedina koalicija koja je opstala od prošlih izbora jer je programska i čine je ozbiljni i stručni ljudi.


#   Niš   POKS   Miloš Jovanović   Novi DSS   Koalicija NADA (POLS -Novi DSS)
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima