Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Narodna stranka protiv izgradnje garaže iza Narodnog pozorišta

rssBookmark and Share

Niš 09.09.2019. Južna Srbija Info

Narodna stranka - Niš, u svom saopštenju medijima, kritikuje izgradnju montažne garaže u centru grada iza Narodnog pozorišta.

Narodna stranka protiv izgradnje garaže iza Narodnog pozorišta

Saopštenje prenosimo u celosti.

Vlasti u Nišu se nalaze u hroničnoj fazi svoje bahatosti. Umetanje stambeno-poslovnih objekata tamo gde im svakako nije mesto, preskupo plaćanje potpuno nepotrebnih rekonstrukcija trgova, mrljavo odrađivanje popločavanja i asfaltiranja, trošenje novca poreskih obveznika na lošu šminku dok se grad nalazi na ivici komunalne katastrofe... Sada i ovo.

Bez bilo kakve javne rasprave i konsultacija sa zainteresovanim građanima počinje se i sa izgradnjom montažne garaže iza Narodnog pozorišta, u strogom centru grada. Nadležni ističu kako je u pitanju italijanski koncept, usklađen arhitektonski sa okolišem, da se koriste najmoderniji ’’alu-bond’’ materijali... Zaista lepo zvuči kada se čuje na lokalnoj televiziji gde nema nezgodnih pitanja i drugačijeg mišljenja. Zbog toga i sledi scena kao iz stripa Alan Ford.

- Halo Bing... Cena? Prava sitnica. Samo 333.333 dinara po jednom parking mestu.

- Može! Platiće građani. 

Narodna stranka smatra da je izgradnja pomenute garaže očigledan primer nemara i bahatosti vlasti, naročito ako se uzme u obzir da stambene zgrade Sinđelićev trg 18 i Svetozara Markovića 1, nemaju zemljište za redovnu upotrebu, što je svojevrstan urbanistički apsurd.

Takođe, ako se pogledaju finansijski izveštaji javnih preduzeća a naročito Parking servisa, i laiku postaje jasno da je svrha postojanja istih isključivo zapošljavanje partijskih najamnika.

Vlast je ovakvim svojim plansko-bahatim ponašanjem dovela u situaciju sve građane, da recimo subvencionisane kredite za energetsku efikasnost, izgradnju biciklističkih staza, besplatni javni prevoz, smatraju bajkama ili utopijom. Čak i kada ima novaca u gradskom budžetu, on se neplanski troši a jedina vizija gradskih čelnika je kako namaći još koji dinar za dalju neplansku i nenamensku potrošnju. I tako u krug.

Sigurno je da će se nekome isplatiti da odobri izgradnju između dve zgrade u urbanizovanom kraju grada poput Bulevara Nemanjića. Sigurno je i to da će se nekome isplatiti izgradnja parkinga u strogom centru grada, ali je takođe sigurno i da su građani u oba slučaja oštećeni. U prvom nematerijalno, dok su u drugom bukvalno opljačkani.


#   Niš   Javna garaža   Narodna stranka
@StrankaNarodna @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima