Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Novinari: Nedopustiv pritisak SNS na RTV Vranje

rssBookmark and Share

Vranje 20.10.2014. JužnaSrbija.Info

Profesionalno udruženje novinara Srbije (PROUNS) i Sindikat novinara Srbije (SINOS) najoštrije su osudili pritisak povereništva SNS u Vranju na urednike i novinare regionalne RTV Vranje ocenivši ga nedopustivim.

Novinari: Nedopustiv pritisak SNS na RTV Vranje

"Nedopustivo je da političke partije, nezadovoljne načinom izveštavanja i koncepcijom priloga sebi daju za pravo da se na najgrublji mogući način mešaju u uređivačku politilku medija", navode PROUNS i SINOS povodom saopštenja povereništva SNS koje je 15. oktobra upućeno RTV Vranje.

Profesionalno udruženje novinara Srbije i Sindikat novinara Srbije ocenjuju da je kvalifikovanje autora priloga kao "obojenog i glupog" nedopustiv način komunikacije i krajnje neprimeren za predstavnike partije koja potencira tezu da pritisaka na medije nema.

"Ton saopštenja povereništva SNS-a u kome se spominje Gebels i teror, a novinari i urednici vređaju uz istovremeno pozivanje na etičke kodekse, skandalozan je i nedopušten", navode te organizacije.

One dodaju da će o najnovijem slučaju medijskog pritiska, omalovažavanju i vređanju novinara RTV Vranje informisati Evropsku i Svetsku federaciju novinara.


#   Vranje   SNS   sindikat   novinari   mediji   RTV Vranje   Sindikat novinara   cenzura
@sns_srbija @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima