Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Новинари: Недопустив притисак СНС на РТВ Врање

rssBookmark and Share

Врање 20.10.2014. ЈужнаСрбија.Инфо

Професионално удружење новинара Србије (ПРОУНС) и Синдикат новинара Србије (СИНОС) најоштрије су осудили притисак повереништва СНС у Врању на уреднике и новинаре регионалне РТВ Врање оценивши га недопустивим.

Новинари: Недопустив притисак СНС на РТВ Врање

"Недопустиво је да политичке партије, незадовољне начином извештавања и концепцијом прилога себи дају за право да се на најгрубљи могући начин мешају у уређивачку политилку медија", наводе ПРОУНС и СИНОС поводом саопштења повереништва СНС које је 15. октобра упућено РТВ Врање.

Професионално удружење новинара Србије и Синдикат новинара Србије оцењују да је квалификовање аутора прилога као "обојеног и глупог" недопустив начин комуникације и крајње непримерен за представнике партије која потенцира тезу да притисака на медије нема.

"Тон саопштења повереништва СНС-а у коме се спомиње Гебелс и терор, а новинари и уредници вређају уз истовремено позивање на етичке кодексе, скандалозан је и недопуштен", наводе те организације.

Оне додају да ће о најновијем случају медијског притиска, омаловажавању и вређању новинара РТВ Врање информисати Европску и Светску федерацију новинара.


#   Врање   СНС   синдикат   новинари   медији   РТВ Врање   Синдикат новинара   цензура
@sns_srbija @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима