Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Odbornici smenili šest direktora

rssBookmark and Share

Bojnik 16.06.2015. Jugmedia, Južna Srbija Info

Posle nedavne smene funkcionera, u Bojniku su danas na sednici Skupštine opštine razrešena i šest od deset direktora opštinskih preduzeća zbog loših rezultata u radu.

Odbornici smenili šest direktora

Smenjen je dugogodišnji direktor Doma zdravlja Milomir Ljubić, kao i direktori Narodne biblioteke, JKP „Jedinstvo“, Turističke organizacije, Direkcije za izgradnju i direktor preduzeća u osnivanju „Bojpekara“. Na njihova mesta imenovani su vršioci dužnosti.

„Neki od njih nisu podneli izveštaje o svom radu, drugi su su uspavali u fotelji, treći su napravili velike gubitke i to su bili razlozi za smenu“, kaže za Jugmediu predsednik opštine Ivan Stojanović, koji je i jedan od dva poverenika Srpske napredne stranke (SNS).

U Bojniku su svih 27 odbornika članovi vladajuće koalicije koju čine SNS sa 25 i Socijalistička partija Srbije sa dva odbornika. Većina smenjenih direktora su pre učlanjena u SNS bili u Demokratskoj stranci Srbije ili Ujedinjenim regionima Srbije.

Ipak, odluka o smeni direktora doneta je sa samo 15 glasova.

„Čudna je ovde situacija. Svi su prešli u SNS ali neće svi da glasaju za naše predloge jer su u pitanju različiti interesi“, komentariše situaciju u lokalnoj skupštini drugi poverenik SNS-a u Bojniku Nebojša Nenadović, inače bivši istaknuti član Demokratske stranke.

Na sednici skupštine pre mesec dana razrešeni su svi opštinski funkcioneri, osim predsednika opštine, i imenovani novi.

SNS je, inače, na poslednjim lokalnim izborima osvojila samo četiri mandata.


#   SNS   Bojnik   skupština     smena   Nebojša Nenadović   predsednik opštine   Ivan Stojanović   Milomir Ljubić
@sns_srbija @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima