Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Одборници сменили шест директора

rssBookmark and Share

Бојник 16.06.2015. Југмедиа, Јужна Србија Инфо

После недавне смене функционера, у Бојнику су данас на седници Скупштине општине разрешена и шест од десет директора општинских предузећа због лоших резултата у раду.

Одборници сменили шест директора

Смењен је дугогодишњи директор Дома здравља Миломир Љубић, као и директори Народне библиотеке, ЈКП „Јединство“, Туристичке организације, Дирекције за изградњу и директор предузећа у оснивању „Бојпекара“. На њихова места именовани су вршиоци дужности.

„Неки од њих нису поднели извештаје о свом раду, други су су успавали у фотељи, трећи су направили велике губитке и то су били разлози за смену“, каже за Југмедиу председник општине Иван Стојановић, који је и један од два повереника Српске напредне странке (СНС).

У Бојнику су свих 27 одборника чланови владајуће коалиције коју чине СНС са 25 и Социјалистичка партија Србије са два одборника. Већина смењених директора су пре учлањена у СНС били у Демократској странци Србије или Уједињеним регионима Србије.

Ипак, одлука о смени директора донета је са само 15 гласова.

„Чудна је овде ситуација. Сви су прешли у СНС али неће сви да гласају за наше предлоге јер су у питању различити интереси“, коментарише ситуацију у локалној скупштини други повереник СНС-а у Бојнику Небојша Ненадовић, иначе бивши истакнути члан Демократске странке.

На седници скупштине пре месец дана разрешени су сви општински функционери, осим председника општине, и именовани нови.

СНС је, иначе, на последњим локалним изборима освојила само четири мандата.


#   СНС   Бојник   скупштина     смена   Небојша Ненадовић   председник општине   Иван Стојановић   Миломир Љубић
@sns_srbija @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима