Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

"Pakleni" vikend za niške naprednjake, pred sastanak Gradskog odbora

rssBookmark and Share

Niš 24.11.2017. Z.S. Južna Srbija Info

Kako saznajemo, za utorak 28. novembar, zakazan je sastanak GrO Srpske napredne stranke u Nišu, sa par gorućih tema dnevnog reda.

"Pakleni" vikend za niške naprednjake, pred sastanak Gradskog odbora

Sastanku Gradskog odbora prethodi najava smena sekretara Skupštine Gradske opštine Crveni Krst Danijele Milićević, na sednici zakaznoj za ponedeljak 27. novembra. 

Zahtev za smenu Danijele Milićević, inače dugogodišnjeg sekretara Skupštine (sedam godina), podneo je aktuelni predsednik Skupštine opštine Zoran Stojković (SNS). Njegovu inicijativu je podržalo 13 od ukupno 21. odbornika Skupštine opštine Crveni Krst. 

Da čitava stvar bude još nerzumnija i na trenutke parodična, potvrđuje činjenica je za novog poverenika naprednjaka u toj niškoj opštini izabran Dragan Stanković, umesto dosadašnjeg Miroslava Milutinovića, aktuelnog predsednika Gradske opštine Crveni Krst, pa ni najboljim poznavaocima političkih prilika nije jasno, ko koga ovde podržava, osim što se prema tvrdnjama istih, nastavlja borba za dominaciju u stranci,  poverenika SNS-a za Niš Zvezdana Milovanovića i gradonačelnika Darka Bulatovića, koji često nemaju iste stavove, a još manje vode ujednačenu kadrovsku politiku.

Jedna od najvažnijih tema na predstojećem Gradskom odboru, kako tvrdi naš izbor, biće kadrovska pitanja, preciznije izbor-predlog kandidata za novog direktora Turističke organizacije Niš. 

Nezvanično saznajemo da će niški naprednjaci imati priliku da biraju između dva predložena kandidata, aktuelnog direktora TON-a Uroša Parlića, iza kojeg stoje nedvosmisleno dobri rezultati prema zvaničnoj statistici, sa povećanjem broj posetilaca, posebno stranih turista i do 50 odsto i Jurice Stankovića, osobe malo poznate niškoj javnosti, difovca i pasioniranog skijaša.

Parlić ne želi da komentariše

U kratkom telefonskom razgovoru sa autorom teksta, Uroš Parlić je odbio da komentariše navode iz medija, sa obrazloženjem da je na godišnjem odmoru.

Od kandidature Maje Mitić Nikolić za to mesto se za sada odustalo, nakon što su u javnost procurele informacije i pisanju medija o sumnjivim finansijskim potezima u nevladinom sektoru, tog kandidata.

Takođe, jedna tačka dnevnog reda biće i partijska nedisciplina. O kom će članu niški naprednjaci raspravljati za sada ne znamo, ali podsetimo da je aktuelni zamenik gradonačelnika Miloš Banđur, pre izvesnog vremena  usmeno ukoren (u očekivanju kazne), zbog "saradnje" sa nepodobnim medijima povodom izbora direktora javnih preduzeća..

"Ovakvim čudnim predlozima novih kandidata sa DIF-a za rukovodioce javnih preduzeća i ustanova, Srpska napredna stranka u Nišu ponovo demonstrira, da sve što može bolje, uvek može i mnogo gore, kaže za portal Južna Srbija Info, doskorašnji član stranke.

Kako god, "uticajne" niške naprednjake očekuje težak besani vikend, sa brojnim telfonskim pozivima, lobiranjem, pozivanjem na baš "pravu" vezu u Beogradu, i filmskim obrtima iz sata u sat.


#   Niš   SNS   Južna Srbija Info   Darko Bulatović   Crveni Krst gradska opština   Miloš Banđur   Uroš Parlić   Zoran Stojković   Miroslav Milutinović   Dragan Stanković   Gradski odbor   Turistička organizacija Niš   gradske opštine   Zvezdan Milovanović   Danijela Milićević
@sns_srbija @juznasrbija @DarkoBulatovic_ @Milos_Bandjur @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima