Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Podnošenje izbornih lista do 5. juna u ponoć

Bookmark and Share

11.05.2020. Južna Srbija Info

Republička izborna komisija (RIK) donela je na današnjoj sednici Rešenje o nastavku sprovođenja izbornih radnji za parlamentarne izbore, koji će biti održani 21. juna, i utvrdila da je rok za podnošenje izbornih lista do 5. juna u ponoć.

Podnošenje izbornih lista do 5. juna u ponoć

Parlamentarni izbori raspisani su 4. marta za 26. april, ali su zbog uvođenja vanrednog stanja 15. marta, zbog koronavirusa, prekinute sve izborne radnje.

Predsednik RIK-a Vladimir Dimitrijević istakao je da se pomenutim rešenjem nastavljaju sprovođenja izbornih radnji u postupku sprovođenja izbora za narodne poslanike, poslanike Skupštine Autonomne Pokrajine Vojvodine i odbornike skupština opština i gradova.

Na današnjoj sednici donet je i Rokovnik za obavljanje izbornih radnji, te je tako rok za podnošenje izbornih lista do 5. juna u ponoć, a proglašenje izborne liste mora biti u roku od 24 sata od časa prijema izborne liste, ako ispunjava uslove.

Utvrđivanje i objavljivanje izborne liste u "Službenom glasniku Republike Srbije" mora biti najkasnije do 10. juna, u 24 časa.

Podnošenje zahteva opštinskoj i gradskoj upravi za upis u birački spisak, odnosno promene u biračkom spisku, moguće su do zaključenja biračkog spiska – 5. juna.

Podnošenje zahteva Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave za upis u birački spisak, odnosno za promenu u biračkom spisku po njegovom zaključenju, biće omogućeno od 6. do 17. juna.

Predizborna tišina, odnosno zabrana izborne propagande, počinje od 18. juna u ponoć i trajaće do zatvaranja biračkih mesta, 21. juna, u 20 časova.

Otvaranje biračkih mesta i glasanje biće 21. juna, od 7 do 20 časova.

Utvrđivanje rezultata glasanja na biračkom mestu i dostavljanje materijala RIK-u mora biti najkasnije do 22. juna, u 14 časova, dok utvrđivanje rezultata u RIK-u mora biti najkasnije do 25. juna, u 20 časova.

Rezultati izbora u "Službenom glasniku " biće objavljeni 25. juna.


#   RIK   politika   Izbori 2020
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima