Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Pokret za preokret: Nišlije dobile duplo veće decembarske račune za stuju

rssBookmark and Share

Niš 29.01.2024. Južna Srbija Info

Gradski odbor Pokreta za preokret u Nišu traži hitan odgovor od EPS-a o tome kakav je kvar nastao u EPS-u i kako je došlo do toga da su zbog toga kvara Nišlije dobile uvećane decembarske račun, piše u delu saopštenja.

Pokret za preokret: Nišlije dobile duplo veće decembarske račune za stuju

Saopštenje prenosimo u celosti…

Gradski odbor Pokreta za preokret u Nišu traži hitan odgovor od EPS-a  o tome kakav je kvar nastao u EPS-u i kako je došlo do toga da su zbog toga  kvara Nišlije dobile uvećane decembarske račune, neki veće i do 600 odsto. Indikativno je da se niko iz gradske vlasti nije oglasio po tom pitanju, a reč je o građanima Niša, pa bi bilo logično da je ovo pitanje EPS-u postavljeno od gradonačelnice jer se ne radi o pojedinačnom slučaju već o opštoj pojavi.     

Zbog kvara, na koji se pozivaju u EPS-u,  većina domaćinstava  nema uključenu opciju za  jeftiniju struju i po svemu sudeći zbog toga su  stigli duplo veći računi, a u nekim slučajevima i višestruko veći od onih za novembar. Najviše su pogođene socijalno ugrožene porodice jer one najviše koriste električnu energiju u jeftinoj tarifi. Ukoliko se se ovaj kvar uskoro ne reši  ovakvo stanje se može očekivati i za račun za mesec januar. Pored toga u EPS-u u Nišu  ne primaju žalbe građana i računi se prethodnih dana nisu mogli platiti u njihovim objektima,  odnosno zgrada EPS-a je bila zaključana za građane. Niški odbor  Pokreta za preokret ovo ponašanje smatra proizvodom negativne selekcije kadrova u ovom preduzeću, a odnos prema građanima je licemeran jer rukovodeći kadrovi, koje je postavio SNS primaju visoke plate, a mnogi od njih ne dolaze na posao.  EPS treba da bude  servis građana, a on zbog raznih hakerskih napada ili kvarova  praktično ne funkcioniše. Najveći hakerski napad je zapravo napad od strane kadrova SNS-a na ovo akcionarsko društvo, koje je nedavno transformisano u taj oblik iz javnog preduzeća. EPS, pod upravom SNS-a  je jedino efikasan kada se građanima zbog neplaćanja struje ona isključuje, ali i to zavisi od stranačke pripadnosti i moći konkretnog potrošača. GO Pokreta za preokret u Nišu traži hitan odgovor EPS-a sa tačnim informacijama kako je do problema došlo, ko ga je uzrokovao i na koji način će biti rešen, a da to ne bude na štetu građana. 

 


#   Niš   EPS   Pokret za Preokret
@EPSsnabdevanje @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima