Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Savez za Srbiju Niš podržava odluku vlasti da prihvati preporuke struke vezano za pandemiju koronavirusa

rssBookmark and Share

Niš 17.03.2020. Južna Srbija Info

Poštujući odluku o uvođenju vanrednog stanja u Republici Srbiji zbog pandemije virusa koja je ugrozila čitav svet, a sa kojim se evropske zemlje bore već više nedelja, Savez za Srbiju Niš se, umesto na zakazanoj Konferenciji za novinare, obraća niškoj javnosti ovim Saopštenjem.

Savez za Srbiju Niš podržava odluku vlasti da prihvati preporuke struke  vezano za pandemiju koronavirusa

Savez za Srbiju Niš podržava to što je vlast prihvatila najvažnije savete struke i preporuke Saveza za Srbiju i počela da se prema pandemiji virusa COVID19 konačno odnosi sa ozbiljnošću koje ova situacija zahteva.

Saopštenje prenosimo u celosti...

Savez za Srbiju Niš će u danima pred nama obustaviti sve političke aktivnosti i kampanje. Kao savez stranaka i pokreta koji čine odgovorni ljudi zabrinuti za sudbinu države i naroda, posvetićemo se brizi za svoje porodice i svima kojima je pomoć potrebna.  Sada je vreme za brigu o zdravlju, za solidarnost i društvenu odgovornost , a ne za politički marketing, za paniku i za zloupotrebu vanrednog stanja u svrhu političke promocije, bilo koje političke opcije , pa ni stranaka koje su na vlasti. 

Sve svoje resurse i infrastrukturu svojih organizacija, stavljamo na raspolaganje Gradskom štabu za vanredne situacije. 

Od vlasti očekujemo daleko ozbiljniji pristup od ovoga koji smatramo zakasnelim, jer su mere koje se sada u Srbiji uvode, svi u okruženju već uveli. Dok se virus širio Evropom vlast je raspisivala izbore i sakupljala potpise stotine hiljada ljudi. Dok su druge zemlje uvodile mere i vanredne situacije, naša se vlast smejala virusu, a Niš kao jedno od žarišta epidemije ostavljen bez dovoljno informacija, bez adekvatnih testova i bez kvalitetne i javne reakcije epidemioloških službi. Prikupljanje potpisa za izbore na lokalu dešavalo se u isto vreme sa slikama iz okruženja koje su govorile o ogromnim razmerama epidemije. 

Poštovaćemo sve odluke i mere države u ovoj vanrednoj situaciji, pomoći ćemo primenu svih odluka koje su interesu zaštite od epidemije i u interesu zdravlja građana Niša. Nećemo, međutim tolerisati zloupotrebu vanrednog stanja u cilju promocije stranačkih interesa i u svrhu predizborne kampanje, kakvu već započinje SNS podelom paketa i nuđenjem pomoći penzionerima,  a od strane aktivista sa stranačkim obeležjima SNS-a. 

Pozivamo sve građane Niša da svojom disciplinom i poštovanjem propisanih zdravstvenih mera pomognu da i ovo vanredno stanje prevaziđemo zajedno, da pomognemo svojima i drugima, a da nakon što ova velika opasnost prođe, nastavimo borbu za bolju Srbiju. 

U Nišu, 17.3.2020.god. Savez za Srbiju Niš

   Dveri, Tamara Milenković Kerković, administrator GO Dveri Niš

  Demokratska stranka, Dragana Rakić, poverenica za GO DS u Nišu  

  Narodna stranka, Ljuba Kostić, poverenik GO Narodne stranke u Nišu 

                          Stranka slobode i pravde, Vojkan Vojinović, poverenik GO SSP u Nišu

              Pokret za preokret, Irena Igić, poverenica GO PzP u Nišu

  SS „Sloga“, Dejan Ilić, predsednik GO SS „Sloga“ u Nišu

  SP „Otadžbina, Marija Spasić , poverenica SP „Otadžbina“ u Nišu


#   Niš   DS   vanredno stanje   Dveri   Sindikat Sloga   Pokret za Preokret   Narodna stranka   Savez za Srbiju   Izbori 2020   Koronavirus   ssp   Stranka slobode i pravde
@demokrate @SPDveri @StrankaNarodna @SavezZaSRB @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima