Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Potvrda uspešne saradnje Niša i Skoplja

rssBookmark and Share

Niš 07.09.2022. Južna Srbija Info

Razgovor gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski sa otpravnicom poslova Ambasade Severne Makedonije u Beogradu Mihaelom Veselinov i predstavnicima udruženja koje okuplja naše sugrađane makedonskog porekla bio je sadržajan i konstruktivan, ocenjeno je posle sastanka.

Foto: Grad Niš
Foto: Grad Niš

Saglasile smo se da je mnogo zajedničkih tema, kao i oblasti u kojima možemo da unapređujemo našu saradnju. Inicijativa i projekat „Otvoreni Balkan“, bliski i prijateljski odnosi dve zemlje snažno se osećaju i na lokalnom nivou, rekla je gradonačelnica Niša.

Povezani smo drumskim i železničkim Koridorom 10, kao i blizinom našeg i skopskog aerodroma, a pojedine naše gradske opštine imaju bratske odnose sa makedonskim gradovima, napomenula je ona.

U tri grada, Skoplju, Sofiji i Nišu, na čelu su žene i to je dobar povod za obnovu zajedničke saradnje, razmenu iskustava i za rad na projektima prekogranične saradnje, rečeno je u razgovoru.

Nacionalni savet makedonske zajednice u Srbiji uručio je gradonačelnici Niša Zlatnu povelju za uspešnu saradnju sa Gradom u prethodnih 20 godina.

Na uspešnoj saradnji zahvalili su predsednik Nacionalnog saveta Borče Veličkovski i predsednik Udruženja „Vardar“ u Nišu Blage Petruševski.

Gradonačelnica Niša čestitala je gostima 8. septembar – Dan državnosti Severne Makedonije koji je prijemom i predstavljanjem makedonske kulture obeležen u niškom Oficirskom domu.

 
 
 
 


#   Niš   Dragana Sotirovski   Skoplje   Ambasador Makedonije   Republika Severna Makedonija
#GradonacelnicaN @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima