Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Premijerka Brnabić predložila Slavicu Đukić Dejanović za ministaraku prosvete

Bookmark and Share

19.07.2023. RTS, Južna Srbija Info

Premijerka Ana Brnabić predložila je Skupštini Srbije Slavicu Đukić Dejanović za ministarku prosvete i rekla kako veruje da će ona uspešno i dobro obavljati tu dužnost. Kako postoji saglasnost vladajuće većine Slavica Đukić Dejanović. će verovatno biti izabrana na tu funkciju.

Foto: Južna Srbija Info arhiva
Foto: Južna Srbija Info arhiva

Brnabićeva je pred poslanicima pročitala biografiju Slavice Đukić Dejanović i navela da je u sedam mandata bila poslanica u Skupštini Srbije, parlamentu Savezne Republike Jugoslavije i Državne zajednice Srbije i Crne Gore, a da je u prelaznoj Vladi Srbije bila ministarka za brigu o porodici. Od 2012. do 2014. godine bila je ministarka zdravlja, a od avgusta 2016. do oktobra 2020. obavljala je dužnost ministarke bez portfelja zadužene za demografiju i populacionu politiku.

Brnabićeva je rekla i da je Slavica Đukić Dejanović bila njena specijalna savetnica zadužena za implementaciju Agende UN za održivi razvoj.

"Verujem da će i saradnja sa telima UN za Agendu održivog razvoja i svo njeno ranije iskustvo, ali i iskustvo kao redovnog profesora i šefa Katedre za psihijatriju, kao i mesto prorektora za međunarodnu saradnju Univerziteta u Kragujevcu pomoći profesorki doktorki Slavici Đukić Dejanović da uspešno i dobro obavlja funkciju ministra prosvete“, rekla je Brnabićeva.

Poslanici Skupštine Srbije razmatraju više predloga zakona i međunarodnih sporazuma o zajmovima, među kojima su izmene i dopune zakona o planiranju i izgradnji, o ozakonjenju objekata, kao i o finansijskoj podršci porodici sa decom. Premijerka Ana Brnabić predložila Slavicu Đukić Dejanović za ministarku prosvete.


#   Ana Brnabić   Slavica Đukić Dejanović   Skupština Srbije   Ministarstvo prosvete
@anabrnabic @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima