Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

"Raskid Sergeja i Saveza za Srbiju" zbog izlaska na izbore?!

rssBookmark and Share

10.05.2020. Z.S. Južna Srbija Info

Da "korona" polako odlazi vidi se i na političkom nebu Niša i Srbije. Situacija je već uzavrela, pa tako počinju "prepucavanja" i optužbe opozicije, ko i zašto ide na izbore.

"Raskid Sergeja i Saveza za Srbiju" zbog izlaska na izbore?!

U daljem tekstu, sledi saopštenje Sveza za Srbiju - Niš, u kome dele svoje mišljenje o izlasku na izbore Pokreta slobodnih građana (PSG) i stava njenog lidera Sergeja Trifunovića.

Saopštenje prenosimo u celosti

ZAŠTO SERGEJ IDE NA IZBORE?

Odluka Sergeja Trifunovića da sa Pokretom slobodnih gradjana izadje na naredne izbore je istovremeno racionalna, ali i neodgovorna. Ona govori o tome zašto se Sergej zapravo bavi politikom.

Zašto je ova odluka racionalna? Neuspešna borba protiv pandemije, stvorila je veliki broj nezadovoljnih gradjana, koji će na izborima želeti da glasaju protiv naprednjačkog režima. Takodje, zbog bojkota srpske opozicije, Pokret slobodnih gradjana će na pomenutim izborima biti jedina relevantna opozicija. Iz pomenutih razloga, PSG će napraviti nesrazmerno dobar rezultat i dobiti nesrazmerno veliki broj poslanika, u odnosu na realni rejting ove organizacije.


Zašto je odluka neodgovorna i neprincipijalna? Održavanje izbora ugrožava bezbednost gradjana. Svojom odlukom da učestvuje na izborima, Pokret slobodnih gradjana daje legitimitet odluci da se takvi izbori održe. To Sergeja i Pokret slobodnih gradjana čini nesvesnim saučesnikom režima. I pored toga što će Pokret slobodnih gradjana verovatno ostvariti relativno dobar rezultat, ti lažni izbori neće dovesti do politićkih promena. Svojim učescem, PSG će im samo dati politički legitimitet, što Sergeja i Pokret slobodnih gradjana čini nesvesnim saučesnikom režima. Učešce na narednim izborima jeste oprotuno za Pokret slobodnih građana ali je svakako loše po Srbiju.

Poštovani gospodine Trifunoviću, javno Vas pitam, koji rezultat na izborima bi opravdao Vašu odluku da na njih izađete? Šta će Srbija imati od toga ako Vi na izborima ostvarite 10%? Vi ćete imati veliki broj dobro plaćenih poslaničkih mandata, ali šta će imati Srbija?

I pored očigledne oprotunosti učesca na pomenutim izborima, Narodna stranka kao državotvorna organizacija na njima neće učestvovati. Nećemo učestvovati u nečemu što ugrožava bezbednost gradjana i daje politički legitimitet naprednjačkom režimu. Vreme će pokazati da je naša odluka ispravna.

Dragan Stojadinović
Povereništvo Narodne stranke u Nišu


#   Sergej Trifunović   Narodna stranka   Pokret slobodnih građana PSG   Izbori 2020
@WhistlerDick @StrankaNarodna @pokretslobodnih @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima