Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Savez za Srbiju formira "Nišku zonu slobode" - nema više protesta

rssBookmark and Share

Niš 15.05.2019. Južna Srbija Info

Kako kažu u svom saopštenju, "Savez za Srbiju", formiraće "Nišku zonu slobode", (punktove) svake subote na različitim lokacijama, gde će građani imati priliku da razgovaraju sa opozicionim predstavnicima.

Savez za Srbiju formira "Nišku zonu slobode" - nema više protesta

Saopštenje prenosimo u celosti..

Savez za Srbiju koristi ovu priliku da se zahvali svim građanima koji su učestvovali na protestima “1 od 5 miliona” u Nišu.

Zajedno smo protestovali 4 meseca i pored toga sto su nas sve niške televizije ignorisale. Bili smo zajedno na hladnoći, kiši i snegu. Ostali smo zajedno i pored ideoloških i drugih razlika.

Ostali smo zajedno zato što je ono sto nas spaja daleko važnije od onoga sto nas deli, a to je želja da građanima Srbije i Niša obezbedimo fer i poštene izborne uslove i slobodne medije. Izborne uslove kojima ce građani izabrati vlast kakvu zaslužuju.

Pošto republička vlast i dalje odbija da razgovara o uslovima za slobodne i poštene izbore, dok lokalna vlast i dalje ignoriše zahteve građana Niša, došlo je vreme da nastavimo sa protestima. Nas cilj ostaje isti ali ce forma protesta biti drugačija.

Doneli smo odluku da svake subote, na različitoj lokaciji formiramo “Nišku zonu slobode”, u kojoj će građani Niša biti u prilici da razgovaraju sa predstavnicima opozicionih političkih organizacija koje su potpisale Sporazum sa narodom.

Prva Niška zona slobode biće održana u subotu, 25. maja, na lokaciji koja ce naknadno biti saopštena.


#   Niš   protest   Savez za Srbiju   Niška zona slobode
@SavezZaSRB @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima