Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Stanković: Nema paralele između severa KiM i opština na jugu

rssBookmark and Share

Bujanovac 12.09.2015.

Predsednik Koordinacionog tela Zoran Stanković izjavio je da u briselskom dijalogu Albanci iz tri opštine na jugu Srbije ni u jednom slučaju nisu bili predmet razgovora.

Stanković: Nema paralele između severa KiM i opština na jugu

Predsednik Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa Zoran Stanković izjavio je da u briselskom dijalogu do sad nije pravljena paralela između severa Kosova i Metohije i te tri opštine na jugu Srbije i da Albanci iz tih opština ni u jednom slučaju nisu bili predmet razgovora.

Stanković je Tanjugu rekao da građani Srbije albanske nacionalnosti uživaju i da će imati sva prava garantovana Ustavom, zakonima i međunarodnim konvencijama.

Predstavnici pet političkih stranaka Albanaca koje deluju na području Preševa, Bujanovca i Medveđe danas su na zajedničkoj sednici odbornika formirali asocijaciju tri opštine, a cilj je da Albanci na jugu Srbije dobiju ista prava kao što imaju Srbi u ZSO na Kosovu i Metohiji.

Podsetivši da toj sednici nisu prisustvovali svi albanski odbornici iz Preševa i Bujanovca, te da nije bilo nijednog iz Medveđe, Stanković je rekao da se nada da će u tom slučaju preovladati razum, politička odgovornost i zrelost i da će političke partije na narednim lokalnim izborima nastupiti s predlozima kako da se poboljša život građana

Stanković je ocenio i da su pojedine političke partije pokazale ozbiljnost i zrelost time što nisu učeštvovale u tom događaju i dodao da  će Koordinaciono telo Vlade sprovoditi i dalje aktivnosti u skladu sa državnom politikom.


#   Bujanovac   Medveđa   Preševo   Zoran Stanković   koordinaciono telo
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima