Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Pokriti nišku Letnju pozornicu

rssBookmark and Share

Niš 24.08.2022. Južna Srbija Info

Pojedini glumci, akteri i gosti Fimskih susreta, uputili su konstruktivne kritike oraganizaciji Filmskih susreta, koje se odnose na vremenske uslove i otežano održvanje filmskih projekcija zbog kiše i adekvatne alternative Letnjoj pozornici, odnosno nekom zatvorenom prostoru.

Foto: Južna Srbija arhiva
Foto: Južna Srbija arhiva

Deo opozicije je reagovao i prosledio saopštenje medijim..

Miodrag Stanković, odbornik u Skupštini Grada Niša podneo je odborničku inicijativu kojom traži da se niška Letnja pozornica pokrije, kao i da se pod hitno izvrši popravka i pusti u rad fontana na Trgu Kralja Milana. 

„Zahtevam da se niška Letnja pozornica pokrije i da se sledeća godina u vreme održavanja filmskih susreta dočeka spremno, bez straha od padavina i otkazivanja projekcija. 

Takođe, zahtevam da se pod hitno izvrši popravka i pusti u rad fontana na Trgu Kralja Milana“ – izjavio je Miodrag Stanković, odbornik u Skupštini Grada Niša. 

 „Svake godine se filmski susreti dočekuju sa strahom od padavina. Zbog toga je neophodno pokriti pozornicu kako bi ljudi ukoliko dođe do padavina mogli nesmetano da prate program festivala. 

Kritikovali smo parterno uređenje Trga Kralja Milana koje je koštalo Grad preko 500 miliona dinara, a sada fontana na tom istom rekonstruisanom Trgu, za koju je dat toliki novac, ne radi. Nedopustivo je da u vreme održavanja filmskih susreta nova fontana ne radi. Ideja o postavljanju fontane pored same reke nije ni bila dobra, jer se moglo pretpostaviti da će često biti problema zbog jakog vetra i reke koja je jako blizu“ – dodao je Stanković. 

„Odnos organizatora prema glumcima i publici koja sa kišobranima prati filmske susrete ili beži od kiše je krajnje poražavajući. Zbog glumaca i publike festival opstaje, i zato organizatori moraju postaviti festival na viši nivo. Organizatori bi trebalo da se ugledaju na druge prestižne glumačke festivale u regionu. 

Grad Niš iz godine u godinu izdvaja sve manje para za kulturu. Za kulturu odnosno kulturne manifestacije koje se finansiraju oko 90% iz budžeta grada sredstva su sve manja. 

Kultura u Nišu opstaje zahvaljujući inerciji, entuzijazmu pojedinaca i davno uspostavljenim gradskim manifestacijama“ – zaključio je Stanković. 


#   Niš   glumci   Miodrag Stanković   Filmski susreti   Niški kulturni centar   Sloboda Mićalović   Niš moj grad   Koalicija Niš moj grad
@Mikica_S @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima