Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Stanković: Ukazivao sam na problem nezdravog vazduha

rssBookmark and Share

Niš 03.12.2021. Južna Srbija Info

Opozicioni odbornik u Skupštini Grada Niša Miodrag Stanković, ukazuje na štetnost zagađenosti vazduha.

Stanković: Ukazivao sam na problem nezdravog vazduha

Saopštenje prenosimo u celosti..

"Aktuelna vlast u Srbiji svojim nerazumnim postupcima koji liče na rasprodaju prirodnih resursa zarad bogaćenja pojedinaca i stranih firmi je dovela do siromašenja ne samo države već i njenih građana.

Narod je prepoznao štetne poteze vlasti i umesto da rade kao sto su obećali za decu, oni rade protiv njihove budućnosti. 

Protesti koji su počeli prosle nedelje a koji ce biti nastavljeni ovog vikenda su u potpunosti legitimni i opravdani jer ova vlast reaguje samo kad joj se "desi narod".

U potpunosti podržavam zahteve koji se odnose na zaustavljanje uništavanja prirodnih potencijala naše zemlje, borbu protiv zagađenja vazduha kao i pobunu protiv pravnog nasilja i suspenziju pravne države, što omogućava usvajanje Zakona o eksproprijaciji i Zakona o referendumu. To je jedino moguće smenom aktuelne vlasti"- rekao je Miodrag Stanković odbornik Skupštine Grada Niša. 

“I ove godine, kada je počela grejna sezona, Nišlije udišu jedan od najzagađenijih vazduha, godinama se po tom pitanju ništa nije promenilo.
Ukazivao sam na problem nezdravog vazduha, predlagao mere i organizovao protest, podnosio odborničke inicijative, tražio izveštaje o radu nadležnih, i od svega toga nije bilo ništa”- istakao je Stanković. 

Pozivam sve građane Niša da izađu na proteste, da ne dozvole da se nastavi uništavanje budućnosti, jer goru vlast od ove Srbija ne pamti.

Takođe pozivam vlast da ne zlopotrebljava policiju niti bilo koje druge grupe u sprečavanju legitimnog iskazivanja stavova građana Niša i Srbije"- zaključio je Stanković. 


#   Niš   Miodrag Stanković   Koalicija Niš moj grad
@Mikica_S @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima