Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Vučić počasni građanin Svrljiga, deo socijalista protiv

rssBookmark and Share

Svrljig 02.05.2017. Svrljiške novine, Južna Srbija Info

Odbornici Skupštine opštine Svrljig velikom većinom podržali su predlog Komisije za izbor i imenovanja, nagrade i javna priznanja da Povelja počasnog građanina ove godine pripadne aktuelnom premijeru Srbije i novoizabranom predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću.

Foto: Južna Srbija
Foto: Južna Srbija

Međutim, i pored velike većine koja je podržala ovu odluku, imalo je i onih koji je ne podržavaju, a o takvom stavu javno se izjasnio Lazar Vukadinović (SPS).

Lazar Vukadinović (SPS), foto: M.M. Svrljiške novine

 - Povelja počasnog građanina opštine Svrljig dodeljuje se građanima, odnosno pojedincima za dela koja su doprinosila i doprinose jačanju ugleda opštine i za dela koja ostaju u stalnoj baštini opštine kao trajna vrednost. Mene interesuje na osnovu kojih kriterijuma je Aleksandar Vučić predložen da dobije Povelju počanog građanina i koja je to trajna baština koju je on Svrljigu ostavio. Mene baš interesuje. Čovek je dva puta bio u Svrljigu, neka obećanja dao, to je baština, da li je trajna – ne znam. Možda je trajna baština i to kada je bio u selu Prekonoga pa su njegovi telohranitelji ispreturali kuću koju je posetio, možda je to trajna baština, ja ne znam, rekao je mladi socijalista Vukadinović.

Milija Miletić kaže da u SPS-u postoje dve frakcije i da ovakav govor Lazara Vukadinovića nije iznenađujući.

Odbornik Milija Miletić, foto: M.M. Svrljiške novine

 - Mogu da podsetim mladog kolegu da je bio učesnik u Nišu na mitinzima i protestima gde je nosio pištaljku i dao podršku Vuku Jeremiću. Ali to je pravo svakog da izrazi svoje mišljenje. Podsetiću da smo mi u Svrljigu i 2014. i 2016. i 2017. godine dali uvek preko 67% glasova za Aleksandra Vučića koji je nosio i vodio i koaliciju, a i vladu u prethodnom periodu, rekao je Miletić i pozvao Vukadinovića da javno kaže koga je kandidata podržao na proteklim predsedničkim izborima.

Kada je u pitanju frakcija unutar stranke Vukadinović ističe da to ne postoji i da nikada nije postojala. A na pitanje da li je na izborima glasao za Aleksandra Vučića, Vukadinović odgovora “Ustavom pravo glasa je tajno“, te dodaje da je prvi na svom biračkom mestu izašao na birališta u 7 ujutru, ali o detaljima nije hteo da govori.

Potom je za govornicu izašao šef socijalista Raco Mentović i upitao gde se trenutno nalazi predsednica opštine i koliko je puta bila prisutna na sednicima Štaba i da li je učestvovala u izbornim radnjama i za koga je ona glasala.

 - Izvolite, kažite mi za koga je glasala predsednica opštine na izborima. Ali bi bilo glupo da insistiram na tome, rekao je Mentović.


#   SPS   Aleksandar Vučić   Svrljig   Milija Miletić   počasni građanin   Odbor za imenovanje   pravo glasa   Lazar Vukadinović   Raco Mentović
@socijalisti @avucic @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima