Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Vučić poziva građane Medveđe da izađu na izbore

rssBookmark and Share

Medveđa 13.09.2015.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić poziva telefonom Srbe u Medveđi da izađu na izbore kako albanske, separatističke partije ne bi imale većinu u toj srpskoj opštini, objavio je "Blic".

Vučić poziva građane Medveđe da izađu na izbore

Premijer ne govori ljudima za koga da glasaju, već samo da izađu i pokažu da su protiv separatističkih partija i protiv formiranja Zajednice albanskih opština, navodi "Blic" pozivajući se na neimenovane izvore.

Takođe, navodi i da Albanci sa Kosova i Metohije masovno autobusima dolaze u Medveđu da bi glasali.

"Oni to mogu učiniti samo ukoliko ispunjavaju zakonske uslove. Međutim, kako saznajemo, veliki broj Albanaca se iselio iz ovih krajeva i otišao da živi na Kosovo, ali su fiktivno prijavljeni na teritoriji Medveđe", navodi "Blic".

Iznosi se i podatak da je do 11.00 časova na izbore izašlo 1439 birača što je 14,12 odsto i dodaje da se očekuje izlaznost oko 60 odsto građana, iako značajan broj onih koji imaju prebivalište i koji su tu prijavljeni, uopšte ne živi u Medveđi.

Nebojša Arsić, Tanjug

Arsić: Da Medveđa uz pomoć vlade bude razvijena

Prvi na listi koalicije stranaka koje predvodi SNS Nebojša Arsić očekuje dobar rezultat na današnjim lokalnim izborima u Medveđi, kao i da će nova vlast uz pomoć Vlade Srbije tu opštinu izvući iz kruga nerazvijenih.

"Očekujemo da posle ovih izbora Medveđa sa novom lokalnom vlašću konačno krene napred, kao i da se iz Medveđe više neće iseljavati ljudi", rekao je Arsić Tanjugu.

Prema njegovim rečima, Vlada Srbije uključiće Medveđu u program razvoja i mnogo više uticati da građanima Medveđe u svakom smislu bude bolje nego što je bilo u prethodnom periodu

Arsić, koji je prvi na listi "Aleksandar Vučić - Srpska napredna stranka,  Socijalistička partija Srbije, Partija ujedinjenih penzionera Srbije", očekuje odličan rezultat i naglašava da su SNS sa ostalim koalicionim partnerima imali dobru i pozitivnu predizbornu kampanju.
 On je rekao i da izbori protiču u fer i demokratskoj atmosferi, a samo glasanje na biračkim mestima je u najboljem redu.

Na vanrednim lokalnim izborima u Medveđi za 35 odborničkih mesta bori se pet stranaka- tri srpske i dve albanske.


#   SNS   Medveđa   Aleksandar Vučić   izbori   Nebojša Arsić   Nebojša Arsić
@sns_srbija @avucic @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima