Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Žene DS: Snaga promena je u ženskim rukama!

rssBookmark and Share

08.03.2017. Z.S. Južna Srbija Info

Svojevrsnom akcijom u centru grada, članice Foruma žena Demokrtaske stranke u Nišu, poručile su da je snaga promena u ženskim rukama i da sve što je dobro za žene dobro je i za društvo u celini.

Foto: Južna Srbija
Foto: Južna Srbija

Predsednica Foruma žena DS-a u Nišu Jelena Barton, istakla je nekoliko segmentata za koje se zaleže Demokratska stranka, radi poboljšanja stausa žena u zemlji.

"Ekonomska nezavisnost, pravo na rad i jednake zarade, jedan su od preduslova za poboljšanje statusa žena", rekla je Barton.

Ona kaže, da se DS zalaže, da minimum 30 odsto žena bude na mestima, gde se odlučuje o ljudima i njihovom životu.

"Nasilje nad ženama i porodično nasilje, generalno jesu veliki problem, pogotovo u današnje vreme. Država i društvo mora da obezbedi ženama dostojanstven život, bez straha", ističe Barton i dodaje da se DS bori za društvo ravnopravnih i slobodnih ljudi, odnosno rodnu ravnopravnost.

Tanja Dimitrijević iz Socijaldemokratske unije, podseća, "Danas je tačno sto godina kada su testilne radnice u Petrogradu započele štrajk, koji je rezultirao Oktobarskom revolucijom i abdikacijom cara Nikolaja II. Danas žene nisu dovoljno zastupljene u društvu, naročito na odgovornim mestima, a to pokazuje i primer, da je samo jedna žena u trci za predsednika Srbije i to iz dijaspore", ističe Dimitrijević.

Forum žena DS-a poručuje da će žene ostati potlačene, sve dok budu ekonomski zavisne, kako je to nekada rekla i sama Klara Cetkin.

 

 


#   DS   nasilje nad ženama   Dan žena   forum žena   Jelena Barton   Klara Cetkin
@demokrate @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima