Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Ponovo radi prokupački Dnevni boravak „Sunce” za decu ometenu u razvoju

rssBookmark and Share

Prokuplje 02.06.2020. Južna Srbija Info

Nakon pauze od gotovo tri meseca, Dnevni boravak za decu ometenu u razvoju „Sunce” u Vodicama, od danas je ponovo otvoren za svoje korisnike.

Ponovo radi prokupački Dnevni boravak „Sunce” za decu ometenu u razvoju

-Kako bismo ponovo, nakon pauze zbog pandemije korona virusa, primili decu u našu ustanovu bilo je neophodno sprovesti generalno čišćenje i dezinfekciju svih prostorija. Sva deca su prethodnih dana prošla sistematske preglede u prokupačkom Domu zdravlja i na osnovu te zdravstvene slike odobren im je boravak u zatvorenom prostoru, izjavio je koordinator Dnevnog boravka „Sunce” Dragoslav Petrović.

Prema njegovim rečima, po preporuci Kriznog štaba Vlade Srbije i Kriznog štaba Grada Prokuplja, preduzete su i sve druge zdravstvene, preventivne mere, kako bi deca i zaposleni mogli bezbedno da borave u ustanovi. Za sve korisnike i radnike obezbeđeni su viziri, zaštitne maske, rukavice, kape, mantili, kaljače i druga neophodna oprema.

-Pre ulaska dece u kombi beskontaktnim toplomerom meri im se temperatura. U  boravku mogu da budu samo zdrava deca i radnici, kaže Petrović i dodaje da su deca i mladi oduševljeni što ponovo mogu da se druže i uče u ustanovi „Sunce”, svojoj drugoj kući.


#   Prokuplje   Dnevni boravak Sunce
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima