Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Pored bogatog programa, pokazna vežba vatrogasnih društava i Sektora za vanredne situacije u okviru obeležavanja gradske slave

rssBookmark and Share

Niš 14.04.2024. V.Milićević Glas juga, Z.S. Južna Srbija Info

U susret proslavi gradske slave Grada Niša, Svetog cara Konstantina i carice Jelene, Nišlije će pored bogatog programa imati priliku da prisustvuju pokaznoj vežbi vatrogasnih društava i Sektora za vanredne situacije.

Foto: Južna Srbija Info
Foto: Južna Srbija Info

Ova manifestacija će se održati u centru grada, a očekuje se i prisustvo načelnika sektora Luke Čaušića sa svojim saradnicima.

Gradski većnik Nenad Stanković izrazio je uverenje da će ova vežba biti izuzetno interesantna za Nišlije, ističući da će biti više od obične smotre.

"Biće to prava pokazna vežba koja će privući pažnju i dece i odraslih", naglasio je Stanković.

Pored toga, Stanković je istakao uspeh u osnivanju Dobrovoljnih vatrogasnih društava i rešavanju pitanja civilne zaštite u gradu Nišu.

"Tokom poslednje tri godine, grad je izdvojio ukupno oko 10 miliona dinara za ove svrhe, što je značajan napredak u odnosu na prethodne godine kada je finansiranje bilo ravno 0. Do sada je obuku prošlo 115 pripadnika", istakao je gradski većnik.

On je pohvalio opremljenost vatrogasnih društava i njihovu obuku, ističući da su pripadnici DVD-a pokazali izuzetnu efikasnost prilikom nedavnih prošlogodišnjih vremenskih nepogoda u gradu.

Očekuje se da će ova pokazna vežba vatrogasnih društava doprineti podizanju svesti o važnosti prevencije i brze reakcije u vanrednim situacijama, dok će gradska slava biti prilika za građane Niša da se okupe i uživaju u raznovrsnim kulturnim sadržajima.

Gradska većnica Adriana Anastasov najavila je da su sve pripreme za gradsku slavu u toku, a da će program obuhvatiti razna kulturno-umetnička društva. Ceremonija obeležavanja bitke na Čegru planirana je za 31. maj, dok će veći deo programa biti održan u Niškoj tvrđavi, uz ponovno održavanje svečane akademije na Arheološkom nalazištu Medijana.

Svi sadržaji će biti besplatni i dostupni za sve sugrađane.


#   Niš   sektor za vanredne situacije   gradska slava   Car Konstantin i Carica Jelena   Adriana Anastasov   Dobrovoljna vatrogasna društva
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima