Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Presečeni kablovi: Kome smeta RTV Kuršumlija

rssBookmark and Share

Kuršumlija 23.01.2013. Stefan Radović

Radio-televiziji Kuršumlija presečeni su antenski kablovi predajnika koji koriste ta stanica i Radio Belami iz Niša, zbog čega je u potpunosti prekinut program na teritoriji opštine Kuršumlija, Izjavio je za Južnu Srbiju glavni i odgovorni urednik i direktor Radio-televizije Kuršumlija Slavko Savić.

Presečeni kablovi: Kome smeta RTV Kuršumlija
Savić je rekao da je slučaj prijavljen Kuršumlijskoj policiji koja je otpočela istragu, RATEL-u i Republičkoj radiodifuznoj agenciji.

- Počinilac je "selektivno" sekao koaksijalne kablove samo od radio-predajnika, zbog čega se pretpostavlja da jako dobro poznaje emisionu tehniku, Navodi se u saopštenju ove medijske kuće.

Šteta koja nije konačna u ovom trenutku se procenjuje na oko 200.000 dinara.

Naš izvor blizak istrazi kaže da postoji mogućnost da se osoba koja je posekla kabovlove bavi takođe novinarstvom to jest Medijima.

Inače, u Novembru 2008.godine tadašnji zamenik predsednika opštine Kuršumlija Dejan Milošević sa grupom ratnih veterana upao je u studio i pretio vlasniku i glavnom uredniku Radio-televizije Kuršumlija Slavku Saviću i zaposlenima.

Osnovni sud u Prokuplju proglasio je pravosnažnom presudom Miloševića i još sedam ratnih veterana krivim i odredio im kazne.


#   Kuršumlija   Dejan Milošević   Osnovni sud
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima