Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Prijem za crnogorsko-srpskog zeta, ambasadora Švedske

rssBookmark and Share

Niš 16.05.2018. Južna Srbija Info

U poseti Nišu boravi ambasador Švedske njegova ekselencija Jan Lundin,koji se danas u Gradskoj kući sastao sa gradončelnikom Darkom Bulatovićem.

Prijem za crnogorsko-srpskog zeta, ambasadora Švedske

Direktan povod dolaska švedskog ambasadora je i priprema velikog spektakla “Srbija u ritmu Evrope” koji će se juna meseca održati u Nišu.Ovaj muzički program zajednički pomažu ambasade evropskih zemalja u Srbiji,pri čemu svaki grad učesnik predstavlja neku od zemalja.

Srbija I Švedska imaju odlične diplomatske odnose, a veliki broj naših ljudi negde oko 130 hiljada živi u upravo u Švedskoj.

Kao razvijena, ali pre svega odgovorna zemlja Švedska pomaže Srbiji u nastojanjima da se integriše u evropsku uniju, a mnogi projekti od značaja za modernizaciju infrastrukture podržani su od strane Švedske.

Tokom susreta bilo je reči o saradnji dve zemlje i posebno o projektma u kojima Švedska pomaže Grad Niš.

U Nišu, koji će među prvima u Srbiji početi upravljanje otpadnim vodama, u okviru ovog projekta gradiće se šest novih i velikih infrastrukturnih postrojenja.

Izgradnja prvih planirana je već krajem 2018. i početkom 2019. godine,jedan od glavnih finasijera ovog projekta upravo je Švedska.

Komentara: 0


#   Niš   ambasador   Darko Bulatović   Švedska   Srbija u ritmu Evrope   Jan Lundin
@DarkoBulatovic_ @


 


[ Dodaj komentar ]