Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Srpsko-crnogorski zet, švedski ambasador u Nišu: Razgovor o izgradnji postrojenja za preradu otpadnih voda

rssBookmark and Share

Niš 12.08.2019. Južna Srbija Info

Ambasador Kraljevine Švedske u Srbiji Nj.E. Jan Lundin, posetio je danas Niš i razgovarao sa gradonačlnikom Bulatovićem o unapređenju saradnje i daljem razvoju bilateralnih odnosa. Jundin je karijerni diplomata i poliglota, oženjen Milicom, pijanistkinjom iz našeg regiona.

Srpsko-crnogorski zet, švedski ambasador u Nišu: Razgovor o izgradnji postrojenja za preradu otpadnih voda

Dodadašnja saradnja ocenjena je kao odlična, posebno u domenu kulture i zaštite životne sredine, gde se posebno ističe saradnja na projektu izgradnje Postrojenja za preradu otpadnih voda, koje sa skoro 50 miliona Evra finansira EU, a realizuje švedska državna agencija SIDA.

Pored toga istaknuta je važnost tri avio linije iz Niša ka Švedskoj što će, kako je rekao Ambasador Lundin, značajno povećati kapacitet Niša i ovog dela Srbije u privlačenju novih investitora iz ove prijateljske zemlje.

Niš je ranije imao priliku da ugosti velikog intelektualca, poliglotu, koji pred švedskog i srpskog govori još devet jezika, karijernog diplomatu i ono što je intersantno našim čitaocima, supruga Milice, žene naše gore lista, pijanstkinje, rođene na Cetinju, odrasle u Beogradu.


#   Niš   ambasador   Darko Bulatović   Švedska   otpadne vode   Jan Lundin   Milica Lundin
@DarkoBulatovic_ @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima