Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Sahranjen shi-arhimandrit Dionisije duhovnik manastira Svetog Stefana u Lipovcu

rssBookmark and Share

Aleksinac 06.06.2023. Južna Srbija Info

U utorak, 6. juna 2023. godine, u manastiru Svetog Stefana u Lipovcu služena je Sveta Arhijerejska Liturgija, a u nastavku i opelo novoprestavljenom služitelju Božijem, shi-arhimandritu Dionisiju (Panteliću), višedecenijskom duhovniku ove svete obitelji.

Foto: Eparhija niška
Foto: Eparhija niška

Sveštenim evharistijskim sabranjem načalstvovao je Njegovo Preosveštenstvo Episkop kruševački g. David, uz sasluženje Njegovog Preosveštenstva Episkopa niškog g. Arsenija. Pored Preosvećene gospode Arhijereja, na Svetoj Liturgiji sasluživali su i protojerej-stavrofor Dragi Veškovac, sekretar Preosvećenog Episkopa Davida, jeromonah Simeon (Gavrilović), nastojatelj manastira Svetog Nikolaja Mirlikijskog u Kuršumliji, đakon Nenad Matić i protođakon Stevan Krička.

Za pevnicom je pojalo sveštenstvo i monaštvo Eparhije niške, a hram i hramovna porta bili su ispunjeni stotinama vernih, koji su došli da se oproste sa čuvenim i voljenim duhovnikom.

Nakon završetka Svete Arhijerejske Liturgije, u manastirskoj porti odsluženo je i opelo novoupokojenom ocu Dionisiju. Načalstvovao je Preosvećeni Vladika Arsenije, uz sasluženje Preosvećenog Vladike Davida, kao i Njegovog Preosveštenstva Episkopa pološko-kumanovskog g. Joakima. Takođe, sasluživalo je mnogobrojno sveštenstvo i monaštvo iz više Eparhija naše Pomesne Crkve.

Po završetku svešteničkog opela, telo oca Dionisija položeno je u pripremljeni grob na manastirskom groblju, na blagom uzvišenju iznad manastirskog hrama, gde će čekati Vaskrsenje mrtvih i život budućega veka.

Izvor: Pravoslavna Eparhija niška


#   Aleksinac   In memoriam   Manastir Lipovac   Vladika Arsenije   Otac Dionisije
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima