Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Sajam socijalnih usluga u Nišu

rssBookmark and Share

Niš 05.05.2017. Južna Srbija Info

Državni sekretar u Ministarstvu za rad i socijalna pitanja Vladimir Ilić otvorio je u Nišu Sajam socijalnih usluga.

Sajam socijalnih usluga u Nišu

Zadatak je da se ukaže na to na koji način veliki broj ljudi, ali  i organizacija učestvuje u procesu koji je veoma važan za svaku lokalnu zajednicu, a to je pravilno funkcionisanje sistema socijalne zaštite koja se ne može usko posmatrati samo kao pružanje osnovnih usluga licima koja su bez elementarnih uslova za život.

Otvaranju je prisustvovao i gradonačelnik Niša Darko Bulatović, a u ime Grada Niša prisutnima se obratio predsednik Skupštine mr Rade Rajković.

Grad Niš se u okviru svojih ingerencija trudi da  veliku pažnju posveti sistemu socijalne zaštite i u tom smislu opredeljuje značajna sredstva  iz budžeta za oblast socijalne zaštite i to je jedan od pokazatelja da je za ovaj grad solidarnost i pružanje podrške onima kojima je potrebna veoma bitan element funkcionisanja lokalne zajednice.

Na sajmu će se predstaviti Ustanove socijalne zaštite u kojima se na smeštaju nalazi veliki broj korisnika. Takođe priustna su i Udruženja građana koja pružaju usluge socijalne zaštite različitim korisničkim grupama (deci, mladima, žrtvama nasilja, trgovine ljudima, starima itd).


#   Niš   Darko Bulatović   socijalno ugroženi   Rade Rajković   Vladimir Ilić   Ministarstvo rada
@DarkoBulatovic_ @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima