Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Tropski dan:Hitna pomoć ima pune ruke posla

rssBookmark and Share

30.06.2012. Autor : S.Radović |

Niška Hitna medicinska pomoć je zbog vrućine do 16 časova primila 50 poziva. A Lekarsku pomoć nisu tražile samo starije osobe, već i omladina , Izjavila je za portal ''Južna Srbija'' šef smene Hitne medicinske pomoći u Nišu dr Vasilka Stojanović.

Tropski dan:Hitna pomoć ima pune ruke posla

Ona je precizirala da je od tog broja četiri intervencije bilo na javnim mestima u Nišu.

-Najčešće se javljaju pacijenti sa povišenim pritsikom , bolom u grudima i psihijatrijski bolesnici , Kazala je za portal ''Južna Srbija'' šef smene Hitne medicinske pomoći u Nišu dr Vasilka Stojanović.

Iz Hitne pomoći savetuju da se građani klone sunca u najtoplijem delu dana, od 10 do 18 časova, da piju vodu i izbegavaju duže stajanje u mestu.

Hronični bolesnici, gojazni, stariji i fizički iznemogli trebalo bi po velikim vrućinama da ostanu kod svojih kuća, dok bi oni koji se nađu na ulici trebalo da se konstantno kreću i da budu adekvatno obučeni (pamučni materijali svetlih boja, otvorena i udobna obuća).

Potrebno je jesti "lakšu" hranu, dosta salate i prohlađene čorbice sa povrćem, sezonsko voće, jer su izvor vitamina, šećera i neophodne tečnosti. Poželjna su češća tuširanja, a alkohol treba izbegavati.

Komentara: 0


#   Južna Srbija region     hronični bolesnici
@


 


[ Dodaj komentar ]





Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima