Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

U Leskovcu besplatno grejanje za socijalno ugrožene

rssBookmark and Share

Leskovac 12.02.2017. Južna Srbija Info

Na sednici Gradskog veća je usvojena odluka da se obaveze plaćanja grejanja preko JKP "Toplana" oslobode domaćinstva korisnika novčane socijalne pomoći i korisnika uvećanog dodatka za pomoć i negu drugog lica, ukoliko su to pravo ostvarili preko Centra za socijalni rad.

U Leskovcu besplatno grejanje za socijalno ugrožene

Cilj ove odluke, koja važi za celu 2017. godinu, je da JKP "Toplana" izađe u susret najugroženijim kategorijama stanovništva, koje žive na ivici egzistencije kao i domaćinstvima koja imaju bolesna, invalidna ili nepokretna lica.

Gradsko veće grada Leskovca usvojilo je i odluku o pokretanju postupka za prodaju lokala na novoj pijaci u ulici Kralja Petra Prvog, koja će se obaviti putem javnog nadmetanja zakazanog za 22. mart.

Na licitaciji će se naći 15 lokala u ovom pijačnom kompleksu, ukupne površine od 637 metara kvadratnih.

Takođe je doneta odluka da Grad  sa delom sredstava učestvuje u realizaciji projekata sa kojima će Narodni muzej i Narodna biblioteka konkurisati kod Ministarstva kulture i informisanja, ukoliko im ovo ministarstvo odobri sredstva za te projekte.


#   Leskovac   Gradsko veće   socijalno ugroženi   lokalna samouprava   Narodna biblioteka   daljinsko grejanje   JK Toplana
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima