Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

U naredna dva meseca dolazak Vučića u Niš i početak rada fabrika "Imi" i "Cumtobel"

rssBookmark and Share

Niš 15.08.2018. Južna Srbija Info

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović rekao je danas na konferenciji za novinare, održanoj u Gradskoj kući, da će u Nišu u naredna dva meseca biti otvorene fabrike Cumtobel i IMI i da će početi izgradnja prve faze stanova za pripadnike snaga bezbednosti.

U naredna dva meseca dolazak Vučića u Niš i početak rada fabrika "Imi" i "Cumtobel"

„Nas očekuju nova zapošljavanja jer nam predstoji otvaranje IMI-ja i Cumtobela. Predsednik države Aleksandar Vučić prisustvovaće otvaranju ovih fabrika ali i početku izgradnje stanova za pripadnike Vojske i Policije. Upravo ovaj dvogodišnji period obeležila je snažna podrška Vlade Srbije i samog predsednika Vučića gradu Nišu jer bez državne pomoći teško da bismo uspeli da realizujemo ovako značajne investicije“, rekao je Bulatović.

Bulatović naglašava, da će se novim zapošljavanjem stopa nezaposlenosti u našem gradu dodatno smanjiti.

Trenutno je u Nišu oko 26 000 nezaposlenih, a broj novozaposlenih Nišlija povećan je za 16 000, iznosi Bučatović.

Bulatović je naglasio da je i broj turista povećan za gotovo 100 procenata i da je to posledica sveukupnog privrednog ambijenta i atmosfere koja vlada u gradu. Kada je reč o projektu stanogradnje,

Niš i Vranje su prvi gradovi u Srbiji u kojima će početi realizacija ovog državnog projekta.“ Sremni smo u potpunosti za prvu fazu u kojoj će se graditi 198 stanova, a paralelno radimo i na pripremanju nove lokacije za stanove ,“kaže gradonačelnik.

On je, osvrćući se na izveštaj koji je podneo odbornicima SG Niša, rekao da su prethodne dve godine bile teške i da je Grad uspeo da vrati 2,6 miliona dugova, nasleđenih iz prethodnog perioda, da stabilizuje javne finansije, redovno servisira tekuće obaveze i to bez ikakvog novog zaduživanja.

Država na račun Grada Niša uplatila 330 miliona dinara, novac je na računu grada i da će se iskoristiti u slučaju nepredviđenih troškova, kao što je na primer rešavanje problema u Pčelici, takođe problem koji je ova gradska vlast nasledila, kaže Bulatović i ističe je da je Gradska kuća otvorena za sva pitanja građana, njihove sugestije i predloge.


#   Niš   Vranje   Aleksandar Vučić   Darko Bulatović   stanovi   gradska kuća   gradska vlast   bezbednosne snage   Cumtobel   IMI kompanija
@avucic @DarkoBulatovic_ @zumtobelgroup @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima