Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

U istom trenutku u Nišu i Vranju položen kamen temeljac za izgradnju stanova za snage bezbednosti (FOTO)

rssBookmark and Share

Niš 08.02.2019. Z.S. Južna Srbija Info

Pritiskom na dugme, u istom trenutku u Nišu i Vranju, beton iz mašina turske građevinske kompanije "Tašjapi" napunio je kamen temljac i tako je simbolično označen početak izgrdnje prvih stanova za pripadnike snaga bezbednosti.

Foto: Južna Srbija M.M.
Foto: Južna Srbija M.M.

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić u pratnji ministra Vulina i ministarke Nele Kuburović, danas je na prostoru kasarne „Stevan Sinđelić“, položila temeljac za izgradnju 190 stanova, za pripadnike službi bezbednosti u Nišu.

Brnabić je poručila da država na taj način želi da izrazi zahvalnost ljudima koji rade najteže i najopasnije poslove i spremni su da žrtvuju svoje živote da bi sačuvali bezbednost svih građana Srbije.

Prisutne zvanice, gosti i novinari u oba grada, mogli su na velikom ekranu da prate sinhronizovano obeleževanje početka izgradnje.

Polaganju kamena temeljca, je prisutvovala i načelnica Nišavskog upravnog okruga Dragana Sotirovski, predstavnici Vojske Srbije, kao i MUP-a Srbije.

Brnabić je istakla, da je zajedno sa predsednikom Vučićem, koji je označio početak izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti u Vranju, na istom zadatku, a to je da pokažu brigu o svim građanima i kvalitetu i standardu njihovog života.

Ona je podsetila na to da je 21. novembra prošle godine u Nišu postavljen i kamen temeljac za izgradnju naučno-tehnološkog parka Niš, što je dokaz da Vlada želi da taj grad bude inovacioni centar Srbije i grad elektronike.

Otprilike u isto vreme biće završena izgradnja naučno-tehnološkog parka i prvih 190 stanova, pa ćemo ponovo doći ovde da obeležimo useljenje naših najmlađih naučnika i IT kompanija, kao i prvih porodica pripadnika službi bezbednosti, poručila je predsednica Vlade.

Brnabić je najavila i da će u Nišu u aprilu biti postavljen kamen temeljac za novu zgradu Elektronskog fakulteta, izrazivši nadu da će ovaj projekat biti završen u mandatu ove vlade.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović rekao je da će za izgradnju stanova za pripadnike službi bezbednosti u Nišu iz državnog budžeta biti izdvojeno 800 miliona dinara, a stanovi će biti završeni za 12 meseci.

„Grad je preuzeo na sebe obavezu da, paralelno sa izgradnjom stanova, izgradi i nedostajuću komunalnu infrastrukturu, toplovodnu mrežu, saobraćajnice, vodovodnu i kanalizacionu mrežu. Završili smo javne nabavke i uradili projekte tako da će ti poslovi vrlo brzo krenuti“, istakao je Bulatović.

On je kazao da će se izgradnjom stanova za pripadnike službe bezbednosti stvoriti uslovi da deo prostora kasarne „Stevan Sinđelić“ koji se nalazi u centru naselja  bude iskorišćen za izgradnju vrtića i manjih sportskih terena.

Komentara: 0


#   Niš   MUP RS   Dragana Sotirovski   Aleksandar Vučić   Aleksandar Vulin   Darko Bulatović   Stevan Sinđelić   stanovi   Ana Brnabić   izgradnja   sednica Vlade   javne nabavke   bezbednosne snage   Vojska Srbije   kamen temeljac   Stevan Sinđelić kasarna   Nela Kuburović
#GradonacelnicaN @avucic @VulinAleksandar @DarkoBulatovic_ @anabrnabic @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima