Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

U Nišu otvorena Agencija za sprečavanje korupcije - protiv nekih lokalnih funkcionera se vode postupci

rssBookmark and Share

Niš 27.03.2024. Južna Srbija Info - redakcija

Na inicijativu naše Gradske uprave, u saradnji sa direktorom Agencije za Sprečavanje Korupcije, Dejanom Damnjanovićem, danas je u Nišu otvorena Područna jedinica Agencije za sprečavanje korupcije, druga van Beograda.

U Nišu otvorena Agencija za sprečavanje korupcije - protiv nekih lokalnih funkcionera se vode postupci

Ova inicijativa predstavlja značajan korak u borbi protiv korupcije i primer decentralizacije u radu državnih institucija.

Otvaranjem ove Područne Jedinice, pružena mogućnost građanima Niša i okoline da se obrate i prijave svaki slučaj moguće korupcije.

Direktor Agencije za Sprečavanje Korupcije, gospodin Dejan Damnjanović, naglašava neophodnost redovnog podnošenja izveštaja o imovini od strane funkcionera kako prilikom preuzimanja funkcije, tako i pri napuštanju javne funkcije. Upozoravajući na nedostatak ovakvih izveštaja u Nišu, gospodin Damnjanović ističe da se protiv nekih funkcionera vode postupci.

"Ova kancelarija je primer decentralizacije i predstavlja još jedan korak u borbi protiv korupcije. Saradnja između našeg grada i Agencije je odlična i zajedno ćemo učiniti sve da iskorenimo korupciju, da delujemo preventivno i naš grad bude primer dobre prakse. Naš cilj je i da razvijamo svest o suzbijanju korupcije",  izjavila je gradonačelnica Niša.

Područna Jedinica Agencije nalazi se u ulici Generala Milojka Lešjanina 26 i otvorena je svakog radnog dana od 7.30 do 15.30 sati.

Pozivaju se građani koji su svesni značaja borbe protiv korupcije, imaju određena saznanja da se pridruže u ovoj važnoj misiji zajedničkog napora za bolju i poštenu zajednicu.


#   Niš   Dragana Sotirovski   Agencija za borbu protiv korupcije   Dejan Damnjanović
#GradonacelnicaN @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima