Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Sotirovski demanatuje i podseća: "Đilasovi ne vide svog prvog čoveka na listi, vide mene i moju porodicu"

rssBookmark and Share

Niš 20.09.2021. Z.S. Južna Srbija Info

"Moramo da razjasnimo šta su socijalni stanovi, jer ovi u ulici Majakovskog koje je gradila Gradska stambena agencija to nisu. To je podrška stanovanju i te stanove prodaje Gradska stambena agencija po ceni koja nije profitna", pojasnila je gardonačelnica Niša, nakon pitanja novinara. kako se njen zet našao na spisku za kupovinu jednog od tih stanova.

Foto: Južna Srbija Info
Foto: Južna Srbija Info

"Socijalni stanovi su potpuno druga kategorija stanova, koji su u vlasništvu Grada i koje Grad preko Centra za socijalni rad daje ljudima koji su socijalno ugroženi..

Agencija za borbu protiv korupcije razmatraće potencijalni sukob interesa, ako postoji, zet će se povući sa liste i ustupiti mesto sledećem kandidatu, ako ne ići će u legalnu kupovinu tog stana", kazala je Sotirovski

Ona je objasnila da je došlo do pogrešne terminologije jer se ovde ne radi o socijalnim stanovima, već o stanovima koje Gradska stambena agencija prodaje po ceni koja nije profitna.

Gradska stambena agencije od 2016. nije direktni, niti indirektni korisnik gradskog budžeta. Preduzeće funkcioniše po Zakonu o javnim preduzećima. Ima svoj Nadzorni odbor koji je raspisao konkurs, ima svoju komisiju koja je formirana i koja je određivala prioritete i precizirane kriterijume za dodelu stanova.

"Ova hajka i svi pokušaji da se uruši, pre svega, moja funkcija gradonačelnice Niša je bezpredmetna. Ako Agencija ta borbu protiv korupcije kaže da sam ja na neki način  u sukobu interesa, stvar je sasvim jasna. U suprotnom opet ćemo sa nekim na sudu. Meni je jako drago što sam sa Đilasovim ljudima na sudu jer sve laži koje su izgovarali o meni, a izgovaraju ih i dalje, moraće da dokazuju. Jedino mi je žao što ne dolaze na sudske procese jer  nemaju šta da kažu. I u ovom slučaju su laži više nego velike. Kafedžike koje potpisuju saopštenja u kojima se manipuliše i sa bolestima i da li neko ima karcinom ili ne, bolje da su sa Đilasom na Mauricijusu gde je 24 stepena sa gazdom koji ima milione“, kazala je Sotirovski i dodala da bi najviše volela da je ostave na miru da rešava probleme građana zajedno sa njima.

"Zanimljiv je podatak, da nikome nije zapalo za oko da je u jednoj od tih kategorija za dodelu stanova prvi na listi Đilasov čovek", završila je Sotirovski.

Komentara: 1


#   Niš   Dragana Sotirovski   stanovi   demanti   Ulica Majakovskog   Stranka slobode i pravde
#GradonacelnicaN @


 

▲ ▼ [+][-]


  • (+) (-)

    Zdravko, 21.09.2021.:
    Kako te nije sramota? Praviš se naivna kao nisi znala da ti je zet na spisku. Podnesi ostavku!


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima