Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Ukinuta presuda bivšem predsedniku Opštine Leskovac

rssBookmark and Share

Leskovac 05.04.2014. Beta

Apelacioni sud u Nišu ukinuo presudu Višeg suda u Leskovcu po kojoj je bivši predsednik Opštine Leskovac Gojko Veličković osuđen na deset godina zatvora, rečeno je u leskovačkom sudu.

Ukinuta presuda bivšem predsedniku Opštine Leskovac

Vršilac dužnosti predsednik leskovačkog suda Zoran Petrušić rekao je da je predmet vraćen na ponovno suđenje u Višem sudu "zbog niza načinjenih propusta tokom prethodnog suđenja".

Gojko Veličković (61), koji je u međuvremenu postao pomoćnik leskovačkog gradonačelnika i član Srpske napredne stranke, bio je nepravosnažno osuđen zbog zloupotrebe položaja i drugih krivičnih dela u podeli novca namenjenog za pomoć socijalno ugroženim građanima Leskovca.

Za ista ili slična krivična dela bilo je osuđeno još šestoro ljudi na ukupnu kaznu zatvora od 62 godine.

Pored Veličkovića bili su osuđeni na po 10 godina zatvora i njegova sekretarica Jelena Mitić i šef službe za opšte poslove Skupštine grada Branislav Popović. Radnice lokalne samouprave Marina Đokić i Slađana Đuričić bile su osuđene na po osam godina zbog zloupotrebe službenog položaja, a Marina Arsić na šest godina.

Oni su se takođe žalili Apelacionom sudu u Nišu.

Postupak u takozvanoj aferi "socijalna pomoć" pokrenut je 2005. godine zbog sumnji da je budžet Leskovca oštećen za više miliona dinara.

Predmet Gojka Veličkovića preuzeće ponovo sudija Milomir Aleksić u Višem sudu u Leskovcu.

 


#   Leskovac   socijalna pomoć   socijalno ugroženi   viši sud   Gojko Veličković   presuda   predsednik opštine   Branislav Popović
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima