Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

"Vek pobednika" – 8.000 vojnika na deset lokacija

Bookmark and Share

10.11.2018. RTS, Južna Srbija Info

Srbija stogodišnjicu pobede u Prvom svetskom ratu obeležava velikom vojnom vežbom "Vek pobednika". Reč je o jednoj od najvećih vojnih vežbi u regionu u kojoj učestvuje 8.000 pripadnika Vojske Srbije sa oko 645 borbenih sistema. Predsednik Vučić na Pasuljanskim livadama. Prenos vežbe na Prvom programu RTS-a.

"Vek pobednika" – 8.000 vojnika na deset lokacija

Na deset lokacija istovemeno se izvode planske, vežbovne i borbene aktivnosti na kojima učestvuje 100 tenkova, 100 oklopnih borbenih vozila, 100 artiljerijskih i raketnih sistema, kako zemaljskih tako i PVO.

Rečna flotila se predstavlja sa 14 rečnih brodova, 40 čamaca i remorkera, sa osam amfibija. Poleću 24 vazduhoplova - "migovi", "orlovi", "galebovi", helikopteri. 

Predsednik Srbije i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić, u pratnji ministra odbrane Aleksandra Vulina i načelnika Generalštaba general-potpukovnika Milana Mojsilovića došao je na poligon Pasuljanske livade, dočekan svečanim strojem Garde.

Vežbi prisustvuju predsednica Vlade Ana Brnabić, članovi Vlade i predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije. 

Biće prikazan i ponos srpske odbrambene industrije – "lazari" koji su ušli u upotrebu u Vojsci Srbije, "nore", "mali miloš".

Građani će biti upoznati i sa radom "Kobri", na vežbi zaštite visokog državnika.

Prvi program RTS-a prenosi vežbu "Vek pobednika" sa 70 kamera – od Titela do Pešterske visoravni, na zemlji i u vazduhu.


#   Aleksandar Vučić   Ana Brnabić   Ministarstvo odbrane   sednica Vlade   predsednik Srbije   Vojska Srbije   Pasuljanske livade   Vek pobednika 1918-2018 vežba
@avucic @anabrnabic @mo_i_vs @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima