Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Vranje: "Jumko" proslavio 56. rođendan

rssBookmark and Share

Vranje 17.09.2016. RTV Vranje

Svečanost povodom 56 godina rada i postojanja Holding kompanije, ''Jumko'', održana je juče, u prisustvu velikog boja gostiju u prostorijama preduzeđa.

Foto: RTV Vranje
Foto: RTV Vranje

Posebno su svi govornici istakli pomoć države, na čelu sa premijerom Aleksandrom Vučićem i državnim sekretarom Draganom Stevanovićem,  u poslednje dve godine, kako bi ''Jumko'' opstao i ostao. Danas ova kompanija upošljava 1500 ljudi.

"Jumko'" je osnovan 1960. godine, a proizvodnja je sa 1200 radnika počela 1964. U dugom periodu postojanja bilo je i uspona i padova, a pre dve godine je preduzeće bilo na ivici opstanka. O tome kako je kompanija uspela da preživi i ko je pomogao govorio je dr Branislav Popović, predsednik Nadzornog odbora.

Vršilac dužnosti generalnog direktora Branislav Trajković, čestitao je zaposlenima dan Kompanije, zahvalivši se svima koji su pomogli preduzeću i obećao bolje poslovne rezultate.

Dodeljene su plakete za doprinos poslovanju ''Jumka'' Ministarstvima odbrane i unutrašnjih poslova, zahvalnice  Bratislavu Gašiću, narodnom poslaniku Slaviši Bulatoviću i gradonačelniku Vranja Slobodanu Milenkoviću. Diplome za postignute rezultate dobili su bivši direktori Goran Đorđević i Vlajko Jović, kao i Ester Kolak i Suzana Nujić. Posebne diplome uručene su i najboljim radnicima. Specijalno priznanje dodeljeno je premijeru Aleksandru Vučiću, Ministarstvu privrede i državnom sekretaru Draganu Stevanoviću.

U ime nagrađenih zahvalio se doskorašnji direktor Goran Đorđević, a u svoje lično i u ime grada, gradonačelnik Slobodan Milenković.

Na svečanosti su prikazana i dva promo filma o ''Jumku'' i o najmlađem preduzeću u okviru kompanije ''Bivodi''.


#   Vranje   Goran Đorđević   Bratislav Gašić   Aleksandar Vučić   Jumko   Branislav Popović   Dragan Stevanović Boske   Slobodan Milenković   rođendan   Branislav Trajković
@avucic @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima