Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Sandej tajms: Princ Čarls od katarskog šeika primio torbu sa milion evra - "Klerens haus", sve je otišlo u dobrotvorne svrhe

Bookmark and Share

26.06.2022. SUNDAY TIMES, BBC

Naslednik britanskog trona, princ Čarls, primio je od katarskog šeika torbu sa milion evra, piše Sandej tajms, prenosi RTS.

Foto: The Royal Family Royal Residences: Clarence House | The Royal Family
Foto: The Royal Family Royal Residences: Clarence House | The Royal Family

Princ od Velsa je, prema pisanju Sandej tajmsa, od kontroverznog katarskog političara primio torbu u kojoj se nalazilo milion dolara u kešu.

On je, prema pisanju ovog lista, između 2011. i 2015. lično primio ukupno tri miliona evra od šeika Hamada bin Jasima bin Džaber el Tanija, bivšeg katarskog premijera.

Jednom prilikom šeik Hamad je predao princu Čarlsu milion evra koji su se navodno nalazili u torbi "Fortnum i Mejson" – reč je o luksuznoj prodavnici koja ima kraljevsko odobrenje za prodaju prinčevskih namirnica i čaja.

Drugom prilikom princ Čarls je primio veliku putnu torbu u kojoj se nalazilo milion evra. To se dogodilo prilikom privatnog sastanka 2015. u Klerens hausu, rezidenciji princa Čarlsa.

U saopštenju Klerens hausa navodi se da su donacije primljene od šeika odmah prosleđene u dobrotvorne fondove i da su sve procedure poštovane.

Donacije koje je princ Čarls primio našle su se u žiži javnosti poslednjih meseci nakon optužbi da je jednom saudijskom donatoru obećano britansko državljanstvo. U Klerens hausu su rekli da princ Čarls nije bio upoznat sa tim.

Majkl Foset, izvršni direktor fondacije, podneo je ostavku u novembru, pošto je optužen da je milijarderu Mahfuzu Mareju Mubaraku bin Mahfuzu ponudio titulu viteza u zamenu za dobrotvorne donacije.

Komentara: 0


#   mito   Velika Britanija   Kraljica Elizabeta   Princ Čarls
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima