Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Hrana za korisnike "Doma u Kulini" bez rizika

rssBookmark and Share

Aleksinac 06.09.2018. RTS, Južna Srbija Info

Zbog kvara zamrzivača u Domu za odrasle u Kulini, po nalogu Instituta za javno zdravlje u Nišu i Veterinarske inspekcije meso koje je bilo u komori biće najverovatnije uništeno. U Domu kažu da namirnice koje su bile u komori nisu korišćene za pripremu obroka, izveštava RTS.

Foto: RTS
Foto: RTS

U Domu za smeštaj odraslih lica u Kulini kod Aleksinca pokvarila se komora za duboko zamrzavanje u kojoj je bilo oko 500 kilograma mesa.

Po nalogu Instituta za javno zdravlje u Nišu i Veterinarske inspekcije, meso je sklonjeno i najverovatnije će biti uništeno.

Šteta je, po rečima Vojkana Stanojevića, direktora Doma za smeštaj odraslih lica u Kulini, oko 250.000 dinara:

"Jeste velika šteta za nas, videćemo da li će to platiti osiguranje, čekamo napismeno šta da radimo sa tim mesom. Ukoliko dođe do uništenja tog mesa moraćemo da utvrdimo odgovornost, ko je odgovoran da li ja, da li majstori, radnici - videćemo."

U domu u Kulini, gde je smešteno 305 odraslih sa mentalnim smetnjama, kažu da namirnice koje su bile u komori nisu korišćene za pripremu obroka.

Komentara: 0


#   Aleksinac   hrana   zdravlje  Institut za javno zdravlje   veterinarska inspekcija  Dom za smeštaj odraslih lica Kulina
@


 


[ Dodaj komentar ]