Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

U Nišu počeo Međunarodni kongres spinalne hirurgije

rssBookmark and Share

Niš 06.10.2018. Južna srbija Info

U Nišu je juče otvoren Kongres spinalne hirurgije u Nišu, na kojem učestvuje veliki broj renomiranih svetskih neurohirurga.

U Nišu počeo Međunarodni kongres spinalne hirurgije

Na Kongresu će svi zainteresovani imati priliku da čuju sve moguće aspekte lečenja pacijenata sa svim vrstama oboljenja kičmenog stuba, od degenerativnih oboljenja, povreda, tumora…

Istovremeno će u Kliničkom centru Niš biti organizovani edukacioni kursevi i na tim kursevima biće demonstrirane najnovije tehnike lečenja pacijenata.

“Radi se o multidisciplinarnom kongresu koji se odnosi na najnovija saznanja, savremene trendove i buduće pravce razvoja, kao i protivrečnosti u primeni svih tih saznanja u svakodnevnoj praksi u lečenju naših pacijenata, a u kontekstu savremene bolesti oboljenja kičmenog stuba”, rekao je predsednik Udruženja neurohirurga Srbije dr Lukas Rasulić.

Kongres se organizuje u Nišu u saradnji Ministarstva zdravlja i Kliničkog centra Niš, a odvijaće se kao združena aktivnost Udruženja neurohirurga Rusije, Srbije, Asocijacije spinalnih hirurga Rusije i Komiteta Svetske organizacije za spinalnu hirurgiju neorohirurga, kao i Udruženja iz Hrvatske i Jugoistočne Evrope.

Pokrovitelj Međunarodnog kongresa spinalne neurohirurgije je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Otvaranju kongresa su prisustvovali, načelnica Nišavskog okruga Dragana Sotorovski i gradonačelnik Darko Bulatović,

Kongres traje do 8. oktobra.

Komentara: 0


#   Niš   Klinički centar Niš   Dragana Sotirovski   Aleksandar Vučić   Darko Bulatović   kongres   predsednik Srbije   neurohirurška klinika   neurologija   spinalna hirurgija
@avucic @DarkoBulatovic_ @


 


[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}