Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Niški UKC lider u regionu: Renoviran treći sprat Klinike za kardiologiju spereman za prijem pacijenata

rssBookmark and Share

Niš 15.03.2024. Z. Stojnić, Južna Srbija Info

Niški Univerzitetski klinički Centar (UKC) ubrzano nastavlja svoje planove unapređenja infrastrukture i usluga, kao što su ranije najavljivali članovi Uprave, a na čelu s direktorom prof. dr Zoranom Perišićem. Sada je na redu renoviranje zgrade Klinike za Kardiologiju, koja datira iz prošlog veka. Treći sprat stacionara potpuno obnovljen prema najsavremenijim standardima.

Niški UKC lider u regionu: Renoviran treći sprat Klinike za kardiologiju spereman za prijem pacijenata

Nakon nedavne kompletna rekonstrukcije Klinike za Infektivne bolesti, sada je na redu renoviranje zgrade Klinike za Kardiologiju, koja datira iz prošlog veka.

Radovi na renoviranju Klinike za Kardiologiju, koja predstavlja jednu od najfrekventnijih organizacionih jedinica u nibkom UKC-u, odvijali su se paralelno s radovima na Klinici za Infektivne Bolesti. Nakon završetka radova na prijemnom delu u prizemlju, sada je i treći sprat stacionara potpuno obnovljen prema najsavremenijim standardima.

Prema rečima rukovodioca ove organizacione jedinice, prof. dr Tomislava Kostića, ovo predstavlja veliki korak napred za nišku kardiologiju koja privlači veliki broj pacijenata sa juga Srbije. On ističe da su ove prostorne renovacije i proširenje kapaciteta od velikog značaja kako za pacijente, tako i za osoblje.

Direktor UKC-a, prof. dr Zoran Perišić, izrazio je zadovoljstvo zbog ubrzanog renoviranja zgrade Klinike za kardiologiju. On ističe da su investicije u ovoj ustanovi od vitalnog značaja za unapređenje uslova rada i pružanja vrhunskih zdravstvenih usluga pacijentima.

Osim renoviranja postojećih objekata, planira se i dalje unapređenje opreme, kao i izgradnja novih objekata poput zgrade Klinike za onkologiju i Polikliničkog dela.

Sve ove inicijative, kako ističu nadležni, imaju za cilj da Niški Univerzitetski Klinički Centar postane lider u pružanju zdravstvenih usluga ne samo u ovom delu Srbije, već i u regionu.


#   Niš   Zoran Perišić   rekonstrukcija   kardiovaskularne bolesti   Univerzitetski klinički centar niš   Tomica Kostić kardiolog
@ProfdrPerisic @


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima