Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Данас у школске клупе, распуст поново 31. јануара

Bookmark and Share

09.01.2018. Белами портал, Јужна Србија Инфо

Први део зимског распуста за основце и средњошколце је завршен, а данас се ђаци поново враћају на наставу. Иначе, према календару Министарства просвете, први део зимскиг распуста почео је 3.јануара, али је због празника, са којима се спаја, био продужен за два дана.

Фото: Јужна Србија
Фото: Јужна Србија

Прво полугодиште за основце и средњошколце се завршава 31.јануара, када почиње други део зимских ферија.Пре одласка на распуст, ученици основних и средњих школа обележиће и школску славу, Светог Саву, 27. јануара.

Први радни дан после зимског распуста биће 11.фебруар. Током фебруара ученици ће одмарати због државног празника који је спојен са викендом, још четири дана, 15, 16, 17. и 18, а први радни дан биће им 19.фебруар.

Пролећни распуст почиње у понедељак, 2. априла 2018. године, а завршава се у понедељак, 9. априла 2018. године.

За ученике осмог разреда у априлу ће бити оргаизована и проба завршног испита и то 13. и 14. априла. Првог дана осмаци ће имати пробни тест из српског језика, а другог дана из математике и комбиновани тест.

Школска година се за ученике осмог разреда завршава 31.маја, а за ученике осталих разреда основних школа 14.јуна. Ученици ће ђачке књижице и сведочанства, као и свих претходних година, и сада добити на Видовдан, 28. јуна.

За разлику од претходних година, сада се зна и када ће за ученике бити организован завршни испит. Тестове из српског језика и математике и комбиновани тест осмаци ће полагати 18, 19. и 20. јуна.Пријављивањем ученика за полагање завршног испита у матичним основним школама почиње и процедура уписа у основаца у средње школе.

Коментара: 0


#   школе  Министарство просвете  зимски распуст
@
[ Додај коментар ]