Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Чачани однели бодове: Раднички - Борац 0:1

rssBookmark and Share

Ниш 01.11.2015. Војкан Андрејић, Раднички ФК, Јужна Србија Инфо

Трећепласирани Раднички из Ниша угостио је другопласирани Борац из Чачка (и изгубио 0:1),
Победили су гости, постигавши гол из првог шута ка голу Радничког на утакмици и однели сва три бода у Чачак.

фото: Војкан Андрејић
фото: Војкан Андрејић

Чачани су у Нишу успели да се врате на победнички колосек после пораза од Црвене звезде, а једини погодак у мечу постигао је Дарко Зорић у 54. минуту.

Кренуо је офанзивно Раднички од првог минута и јасно ставио до знања, какве су му амбиције у овом мечу, насупрот гостима из Чачка, чији је једини циљ био да сачувају сопствену мрежу. У прилог томе и податак, да у току првог полувремена гости из Чачка нису упутили ни један ударац ка голу Радничког. Чести погледа тренера Борца, Лалатовића на семафор стадиона само говоре још више у прилог томе.

У 8. минуту, Земљанухин је одлично шутирао, али је његов ударац био изблокиран, лопта се одбила до Ђуричковића који је шутирао, наизглед слабо, али врло прецизно у сам десни горњи угао гола гостију, а голман Бајић је крајњим напором, врховима прстију, избацио лопту у корнер.

У 45. минуту, права опсада гола Борца. Ређали су се ударци ка голу Бајића и најпре је Земљанухин, страховитим ударцем погодио пречку, да би у наставку акције, Александар Јовановић, искоса са леве стране, погодио оквир гола Бајића. На полувреме се отишло без голова.

У наставку утакмице, наставила се опсада гола Борца, али је након једне брзе контре гостију Борац повео са 1:0. Стрелац за госте је био Зорић.

У 63. минуту је у казненом простору оборен Марјановић, али судија Стојилковић није показао на “белу тачку” већ на корнер. Након изведеног корнера Радош Булатовић је шутирао преко гола, а такође исти играч је у 77. минуту шутирао главом на гол Бајића, али недовољно јако за славље.

У последњим тренуцима утакмице, имали су прилике гости, да у два наврата у стопостотним шансама,”један на један”, савладају нашег голмана Јовановића, али је овај показао зашто је тренутно најбољи голман у Суперлиги, оба шута је одбранио.

Осим ове две шансе гостију из Чачка, друго полувреме је обиловало беспотребним задржавањем лопте гостију, непотребним превијањем по терену, једном речју, анти-пропагандом фудбала фудбалера Борца и јаловим нападима Радничког. Резултат се није више мењао до краја утакмице.

 

РАДНИЧКИ НИШ – БОРАЦ ЧАЧАК 0:1 (0:0)
Стадион “Чаир” Ниш
ГЛЕДАЛАЦА : око 4000

СУДИЈА: СТОЈИЛКОВИЋ Игор
ЖУТИ КАРТОНИ: БУЛАТОВИЋ Радош, ЂУРИЧКОВИћ, ЈОВАНОВИЋ Александар, Дарко БУЛАТОВИЋ, БЛАЖИЋ (Раднички Ниш), ТАНАСИН,ЗОРИЋ, БАЈИЋ, ВУЈАКЛИЈА, МИЛЕТИЋ (Борац)

СТРЕЛАЦ: Зорић у 54. минуту

РАДНИЧКИ НИШ: Јовановић, Петровић, Радош Булатовић, Лакић-Пешић, Дарко Булатовић, Томић, Ђуричковић (Милош Крстић од 73. мин), Марјановић, Ашћерић (Блажић од 63. минута), Александар Јовановић, Земљанухин,

БОРАЦ ЧАЧАК: Бајић, Танасин, Живковић, Јаблан, Милетић, Мићић, Јованчић, Зорић (Вукмировић од 80. мин), Кнежевић (Ђерић од 90. мин), Јевтовић. Вујаклија (Драшковић од 89.мин).

 


#   Ниш   фудбал   Раднички ФК   Дарко Булатовић   Александар Јовановић   Милош Крстић   Борац ФК   Дарко Зорић   Ана Јовановић
@NisRadnicki @DarkoBulatovic_ @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима