Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Čačani odneli bodove: Radnički - Borac 0:1

rssBookmark and Share

Niš 01.11.2015. Vojkan Andrejić, Radnički FK, Južna Srbija Info

Trećeplasirani Radnički iz Niša ugostio je drugoplasirani Borac iz Čačka (i izgubio 0:1),
Pobedili su gosti, postigavši gol iz prvog šuta ka golu Radničkog na utakmici i odneli sva tri boda u Čačak.

foto: Vojkan Andrejić
foto: Vojkan Andrejić

Čačani su u Nišu uspeli da se vrate na pobednički kolosek posle poraza od Crvene zvezde, a jedini pogodak u meču postigao je Darko Zorić u 54. minutu.

Krenuo je ofanzivno Radnički od prvog minuta i jasno stavio do znanja, kakve su mu ambicije u ovom meču, nasuprot gostima iz Čačka, čiji je jedini cilj bio da sačuvaju sopstvenu mrežu. U prilog tome i podatak, da u toku prvog poluvremena gosti iz Čačka nisu uputili ni jedan udarac ka golu Radničkog. Česti pogleda trenera Borca, Lalatovića na semafor stadiona samo govore još više u prilog tome.

U 8. minutu, Zemljanuhin je odlično šutirao, ali je njegov udarac bio izblokiran, lopta se odbila do Đuričkovića koji je šutirao, naizgled slabo, ali vrlo precizno u sam desni gornji ugao gola gostiju, a golman Bajić je krajnjim naporom, vrhovima prstiju, izbacio loptu u korner.

U 45. minutu, prava opsada gola Borca. Ređali su se udarci ka golu Bajića i najpre je Zemljanuhin, strahovitim udarcem pogodio prečku, da bi u nastavku akcije, Aleksandar Jovanović, iskosa sa leve strane, pogodio okvir gola Bajića. Na poluvreme se otišlo bez golova.

U nastavku utakmice, nastavila se opsada gola Borca, ali je nakon jedne brze kontre gostiju Borac poveo sa 1:0. Strelac za goste je bio Zorić.

U 63. minutu je u kaznenom prostoru oboren Marjanović, ali sudija Stojilković nije pokazao na “belu tačku” već na korner. Nakon izvedenog kornera Radoš Bulatović je šutirao preko gola, a takođe isti igrač je u 77. minutu šutirao glavom na gol Bajića, ali nedovoljno jako za slavlje.

U poslednjim trenucima utakmice, imali su prilike gosti, da u dva navrata u stopostotnim šansama,”jedan na jedan”, savladaju našeg golmana Jovanovića, ali je ovaj pokazao zašto je trenutno najbolji golman u Superligi, oba šuta je odbranio.

Osim ove dve šanse gostiju iz Čačka, drugo poluvreme je obilovalo bespotrebnim zadržavanjem lopte gostiju, nepotrebnim previjanjem po terenu, jednom rečju, anti-propagandom fudbala fudbalera Borca i jalovim napadima Radničkog. Rezultat se nije više menjao do kraja utakmice.

 

RADNIČKI NIŠ – BORAC ČAČAK 0:1 (0:0)
Stadion “Čair” Niš
GLEDALACA : oko 4000

SUDIJA: STOJILKOVIĆ Igor
ŽUTI KARTONI: BULATOVIĆ Radoš, ĐURIČKOVIć, JOVANOVIĆ Aleksandar, Darko BULATOVIĆ, BLAŽIĆ (Radnički Niš), TANASIN,ZORIĆ, BAJIĆ, VUJAKLIJA, MILETIĆ (Borac)

STRELAC: Zorić u 54. minutu

RADNIČKI NIŠ: Jovanović, Petrović, Radoš Bulatović, Lakić-Pešić, Darko Bulatović, Tomić, Đuričković (Miloš Krstić od 73. min), Marjanović, Ašćerić (Blažić od 63. minuta), Aleksandar Jovanović, Zemljanuhin,

BORAC ČAČAK: Bajić, Tanasin, Živković, Jablan, Miletić, Mićić, Jovančić, Zorić (Vukmirović od 80. min), Knežević (Đerić od 90. min), Jevtović. Vujaklija (Drašković od 89.min).

 


#   Niš   fudbal   Radnički FK   Darko Bulatović   Aleksandar Jovanović   Miloš Krstić   Borac FK   Darko Zorić   Ana Jovanović
@NisRadnicki @DarkoBulatovic_ @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima