Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Чувени холандски репрезентативац Пјер ван Хојдонк на Чаиру

rssBookmark and Share

Ниш 14.04.2018. ФК Раднички

Некадашњи чувени холандски репрезентативац Пјер ван Хојдонк у четвртак и петак био је специјални гост Фудбалског клуба Раднички.

ФК Раднички
ФК Раднички

Бивши фудбалер Фејенорда, Селтика, Фенербачеа, Нотингем Фореста, Бенфике, Витесеа и Бреде дошао је у Ниш на позив свог саиграча из Витесеа Ненада Гроздића, који сада обавља функцију шефа развоја Омладинске школе Фудбалског клуба Раднички, са циљем да се клуб и школа промовишу на најбољи могући начин и да се успостави дугорочна сарадња.

Ван Хојдонк је у четвртак посетио тренинг првог тима Радничког, упознао се са богатом историјом нашаег клуба, разговарао са фудбалерима и члановима стручног штаба и охрабрио их пред наредни меч против Чукаричког. Потом је био учесник трибине у Нишком културном центру на којој је са грађанима Ниша разговарао о фудбалским темама, а у петак се посветио оним најмлађима. Одржао је јавни тренинг са свим селекцијама Омладинске школе Радничког, дружио се са младим фудбалерима, делио аутограме, пренео важне поруке и показао своје изузетне фудбалске вештине.VhN 6

-Радује ме ова слика на стадиону Чаир. Омладинска школа је огледало сваког клуба и број деце на данашњем тренингу на мене је оставио јак утисак. Дошао сам овде на позив мог велоког пријатеља Гроздића и за ова два дана се упознао са значајним пројектима које има Раднички. Наравно, да би се све довело на врхунски ниво, потребно је поправити инфраструктуру, а ја сам у разговору са људима из клуба сазнао да се на томе увелико ради. На овом тренингу сам видео пуно талентоване деце и уколико се са њима буде квалитетно радило Раднички ће имати светлу будућност. Веома ми је драго што сам по први пут дошао у Србију и верујем да је ово само почетак наше сарадње. Ненад Гроздић има намеру да у наредном периоду шаље тренере из школе на усавршавање у Холандију и ја ћу наравно помоћи да се та идеја успешно реализује- изјавио је Ван Хојдонк. 

Славни фудбалер се сусрео и са председником Радничког са замрзнутом функцијом Ивицом Тончевом, који није скривао задовољство због доласка Холанђанина.

-Приликом доласка у Раднички, садашња управа је зацртала три циља. Први је излазак на међународну сцену, други је финасијска консолидација клуба, а трећи подизање Омладинске школе на виши ниво. Долазак Ван Хојдонка је само један у низу наших пројеката за Омладинску школу. Од њега, прве свега, очекујемо значајне савете, а затим и да нам пренесе нешто од свог богатог искуства. Раднички је отворен за сарадњу са свима, прихватамо сугестије успешних људи, јер човек се учи док је жив. Долазак једне овакве звезде је битан за промоцију клуба, а могу и да најавим да ће једна група наших млађиих играча за месец дана отпутовати у Холандију, како би на лицу места видели где се налазе у односу на своје тамошње вршњаке- рекао је Тончев.

Коментара: 0


#   Ниш   фудбал   Раднички ФК   Пјер Ван Хојдонк
@NisRadnicki @


 


[ Додај коментар ]